AcasăPoliticaPremierul Iurie Leanca: De azi inainte, Moldova si Uniunea Europeana sunt unite....

Premierul Iurie Leanca: De azi inainte, Moldova si Uniunea Europeana sunt unite. O zi istorica!

Seful Executivului de la Chisinau a semnat, vineri, la Bruxelles, Acordul de asociere si liber schimb cu Uniunea Europeana. In ziua considerata una istorica pentru Republica Moldova, Iurie Leanca a vorbit despre viitorul pe care il doreste pentru cetatenii de peste Prut.

27 iunie este o data extrem de importanta pentru Republica Moldova, Ucraina si Georgia, fiind ziua in care cele trei state au semnat parteneriatul de asociere cu UE. Primul-ministru Leanca a tinut sa sublinieze valoarea oficializarii acestui acord pentru Chisinau. „De azi inainte Moldova si Uniunea Europeana sunt unite. Aceasta este o zi istorica, cu o semnificatie speciala. O zi pe care as putea-o defini printr-un singur cuvant: viitor!”, a punctat inaltul oficial moldovean.

Totodata, premierul le-a promis moldovenilor ca eforturile de integrare in marea familie europeana nu se vor opri aici. „Pentru Moldova, Europa este cea mai clara si graitoare imagine a vietii pe care ne-o dorim si pe care o vom avea – o viata mai buna, o viata demna si o viata traita in pace! Va promit ca vom merge pana la capat pe acest drum si ca vom reveni acasa, in Europa!”, se mai arata in mesajul postat pe contul oficial de Facebook al primului-ministru moldovean.

De altfel, si presedintele Basescu a salutat semnarea, de catre Republica Moldova, a Acordului de asociere si liber schimb cu UE, mentionand atat aportul actualului premier, cat si al predecesorului sau, Vlad Filat, in vederea semnarii acestui parteneriat cu forul european. „Este o zi in care vedem implinit un efort la nivel european. (…) A inceput Filat un proces foarte inteligent, pentru ca a pus vizele in primul rand si pe urma asocierea si acordul de liber schimb (…) Filat a inceput, Leanca a continuat si noi i-am sustinut”, a spus seful statului, prezent la summit-ul de la Bruxelles, in ziua in care Republica Moldova a facut un pas esential catre o posibila integrare in Uniunea Europeana.

Sursa foto: Iurie Leanca/Facebook

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger