AcasăPoliticaPremierul ii trage frana ministrului Educatiei

Premierul ii trage frana ministrului Educatiei

Victor Ponta nu mai vrea improvizatii in materie de educatie, ci o lege ”ca-n Europa sau America”, acceptata de toata lumea: politicieni, profesori, elevi si parinti.

Victor Ponta ii taie macaroana ministrului Sorin Campeanu in privinta schimbarii Legii Educatiei

Intentia actualului ministru de resort, Sorin Cimpeanu, de a pune pe noi baze educatia mioritica s-a izbit de refuzul net al sefului Executivului. ”Sa nu cadeti in capcana in care au cazut toti ministrii, o sa facem o noua lege cand toata lumea este de acord, presedintele, Parlamentul, sindicatele, profesorii, elevii, parintii. Am vazut ca a inceput iar agitatia, ca schimbam legea”, l-a apostrofat scurt Victor Ponta pe ministrul Educatiei, ieri, la inceputul sedintei de guvern. ”Eu nu sunt de acord sa schimbam nicio Lege a Educatiei pana nu sta toata lumea la masa, pana nu o gandim pe termen lung, pana nu o facem ca-n Europa sau America, mai bine zis. Ca iar o luam de la capat cu schimbari si innebunim pe toata lumea. Sa masurati de o mie de ori, discutati, trebuie facute grupuri de lucru, nu va grabeste nimeni, dar trebuie sa dati un mesaj de stabilitate si seriozitate”, a detaliat premierul, pentru a fi bine inteles.

Sorin Campeanu

In plus, Ponta i-a cerut ministrului Educatiei sa aiba in vedere necesitatea pregatirii tinerilor in domeniile cerute de piata, daca tot se apuca sa modifice legea. ”Degeaba facem metalurgisti sau meserii pe care nu le cauta nimeni. Va rog sa va intalniti cu rectorii si sa gasiti solutii pentru domeniul IT, domeniu care sufera deja in Rominia”, i-a trasat premierul Ponta o sarcina concreta ministrului Sorin Cimpeanu.

 

author avatar
Simona Badulescu
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger