AcasăPoliticaPremierul fuge de trimisul Departamentului de Stat american

Premierul fuge de trimisul Departamentului de Stat american

Victor Ponta a decis sa se piarda in peisajul dambovitean  in timpul vizitei efectuate de secretarul de stat adjunct american, Victoria Nuland.

Stiind ca a fluierat in biserica, Victor Ponta evita intalnirea cu Nuland
Victoria Nuland vine sa le mai explice o data guvernantilor nostri ce va sa zica un stat de drept

Consilierul lui Ponta pe probleme internationale, Gyorgy Frunda, sustine ca o intalnire cu Nuland nici nu-si avea rostul, din moment ce oaspetele are, din punct de vedere diplomatic, un rang inferior premierului: ”Mi se pare ca normal e ca doamna Nuland sa se intalneasca cu domnul Corlatean (ministrul de Externe – n.r.), acesta e nivelul paralel. Ca se intalneste si cu presedintele republicii, e un semn de atentie, de curtoazie si atat. Premierul Romaniei poate sa discute, eventual, cu Secretarul de Stat, daca iau ca reper nivelul la care se discuta in politica internationala”.

In plus, Frunda sanctioneza si modul in care este tratata Romania de catre partenerii americani: ”Nu e aroganta, dar arata o anumita superioritate a Unchiului Sam (…) Romania nu e o colonie si refuz aceasta idee, ca vine sa inspecteze nivelul sau stadiul drepturilor omului, statului de drept si al democratiei”. Aceasta fiind situatia , Nuland isi va revarsa observatiile asupra ministrului nostru de Externe, Titus Corlatean, care a adoptat din start un ton mult indulcit fata de oaspete. Concret, Corlatean sustine ca vizita este ”binevenita” in actualul context, cand exista ”lucruri” care trebuie clarificate direct, nu prin intermediul presei. Cat priveste absenta lui Ponta, Corlatean a incercat sa-l scuze cat a putut de bine pe premier, invocand agenda deja supraincarcata a sefului sau de guvern.

author avatar
Simona Badulescu
2.244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger