AcasăPoliticaPremierul face apel la "ceilalti bugetari " care vor salarii marite: Negociem...

Premierul face apel la „ceilalti bugetari ” care vor salarii marite: Negociem si discutam si cand putem ne tinem de cuvant!

La o zi de cand a anuntat marirea, de la 1 octombrie, cu 25 de procente, a salariilor personalului din sistemul sanitar si avand in vedere ca si sindicalistii din Educatie au cerut ca Guvernul sa mareasca si lefurile dascalilor, premierul Ponta a transmis un mesaj adresat tuturor categoriilor de bugetari care spera sa le creasca salariile.

Admitand, practic, faptul ca nu doar medicii, ci si alti bugetari merita din plin sa li se mareasca indemnizatiile lunare, premierul a facut, totusi, un apel, in cadrul declaratiilor facute la debutul sedintei din aceasta saptamana a Guvernului, prima dupa concediul de vara. „Vreau sa fac un apel catre toti ceilalti bugetari care au dreptate: si ei vor salarii mai mari, si merita, sa facem cum am facut in ultimii patru ani si ne intelegem, si negociem si discutam si cand putem ne tinem de cuvant. Spre deosebire de altii care le-au taiat salariile, noi de fiecare data le-am dat”, a cerut Ponta, aducand in discutie faptul ca in Educatie o prima marire a salariilor a intrat in vigoare in primavara, urmand ca din toamna sa se aplice si a doua, valabila pentru personalul nedidactic.

Ca o concluzie, primul-ministru a insistat ca Executivul pe care il conduce nu isi asuma promisiuni nesustenabile. „Mesajul este: cum am fost pana acum seriosi, o sa fim si in continuare si stim cat putem sa dam si nu ne angajam la ce nu putem sa facem”, a conchis Victor Ponta.

In tot acest timp, medicii se pot bucura de vestea ca masura privind o prima marire a salariilor lor, cu 25%, urmeaza sa fie aprobata, prin ordonanta de Guvern, in sedinta de saptamana viitoare a Executivului.

author avatar
Cristina Stefan
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger