AcasăPoliticaPremierul, deranjat de insistenta unor jurnalisti, la Colectiv: N-am venit sa facem...

Premierul, deranjat de insistenta unor jurnalisti, la Colectiv: N-am venit sa facem spectacol

Deunazi a fost o zi foarte grea pentru supravietuitorii incendiului din Colectiv, pentru parintii, rudele si apropiatii celor 64 de tineri care au pierit, urmare a acestei tragedii greu de imaginat. In memoria celor disparuti, in zona din fata clubului au fost aprinse lumanari, au fost aduse flori, s-a dezvelit un monument si chiar au fost lansate si baloane albe.

La locul unde in urma cu un an de zile se producea una dintre cele mai negre drame din istoria Romaniei au venit, pe langa oameni simpli, si politicieni. Seful statului, care a adus, dimineata, o coroana de trandafiri albi, ambasadorul SUA in Bucuresti, dar si alti demnitari. Pe seara, la Colectiv a ajuns si primul-ministru Ciolos, cu un buchet de flori albe. Nu sigur, ci alaturi de cativa membri ai Guvernului pe care il conduce, din noiembrie anul trecut, de cand s-a produs o schimbare la nivel de Executiv, tocmai ca urmare a protestelor de strada aparute dupa tragedia din Colectiv. Lui Ciolos i-au fost alaturi ministrul de Interne, cel al Muncii, dar si ministrul pentru Dialog Civic.

Cei patru au ajuns undeva in jurul orei 9 fara 20 si au pornit catre altarul format in fata clubului, cu premieurl incercand sa ocoleasca obiectivele camerelor de luat vederi. In cateva clipe, de la linistea grea care dainuise, pana la un moment dat, in zona repectiva s-a trecut brusc la forfota, dar si la tensiune. Jurnalistii aflati in zona au vrut sa afle de la premier raspunsuri la unele intrebari. Doar ca avantul lor a fost stavilit in prima faza de premierul insusi, care a transmis ca abia la final va face declaratii, iar apoi de interventia agentilor SPP, care ii asigura protectia sefului Guvernului. Acesta din urma s-a aratat deranjat de insistentele reporterilor, care voiau raspunsuri, in timp ce premierul nu apucase sa aprinda o lumanare in memoria tinerilor disparuti in tragedie si sa reculeaga la altarul improvizat in strada, in care licareau mii de luminite. „N-am venit sa facem spectacole”, a replicat, intr-o prima faza, Ciolos. Pentru ca apoi, primul-ministru sa insiste ca e nevoie de schimbari de mentalitate, cu aluzie la incidentele aparute chiar in seara trecuta. „Schimbarile astea trebuie sa vina din partea noastra a tuturor. (…) Dincolo de schimbat legi, regulamente, cel mai greu si mai necesar este sa schimbam mentalitatile noastre, chiar si cu modul in care, uitati, reactionam in seara asta”, a declarat seful Guvernului.

sursa foto: captura Digi 24

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger