AcasăPoliticaPremierul, criticat de la Bruxelles

Premierul, criticat de la Bruxelles

Adversar declarat al lui Victor Ponta, europarlamentarul Catalin Ivan il acuza acum de ”cinism” pe cel care l-a dat afara din PSD.

Catalin Ivan spune ca Victor Ponta incearca sa puncteze politic profitand de tragedia imigrantilor

Acuzatia a fost facuta dupa ce Victor Ponta le-a batut obrazul europenilor, spunand ca liderii UE cer acum Romaniei sa-i ajute primind mii imigranti, dar de ani de zile refuza intrarea noastra in spatiul Schengen. ”Solidaritate inseamna atat drepturi, cat si obligatii, asa ca daca vor sa avem aceleasi obligatii, trebuie sa ne dea aceleasi drepturi”, a declarat Ponta, in contextul controverselor legate de numarul de imigranti ”donati” de UE Romaniei. ”Romania si Cipru cer Uniunii Europene concesii in schimbul primirii unui numar de azilanti”, a ”tradus” site-ul EUObserver declaratia lui Ponta, dandu-i astfel lui Catalin Ivan apa la moara. ”Sa folosim tragedia unor oameni pentru a repune aceasta problema (intrarea Romaniei in Schengen – n.r.) la modul concret, brutal, pe ordinea de zi a UE eu zic ca ar suna a cinism si ne-ar pune intr-o pozitie destul de nefavorabila, in conditiile in care noi avem in UE milioane de cetateni care lucreaza in alte stat, care au plecat din Romania”, s-a grabit Ivan sa-l critice pe Ponta. Gandindu-se mai bine, Ivan a realizat ca ar putea fi acuzat la randul lui de punerea de-a curmezisul interesului national, asa ca a lasat deoparte ”cinismul” lui Ponta si a purces la dregerea busuiocului: ”Realitatea asta este: ca trei state membre ale Uniunii Europene fac Romaniei si Bulgariei o mare nedreptate de ceva ani de zile. Sunt deja cred ca vreo cinci-sase ani de zile de cand Romania a indeplinit toate criteriile de aderare la Spatiul Schengen si cu toate acestea, printr-o decizie politica, aderarea este blocata”.

Predoiu: S-a terminat cu tabloul economic idilic pictat de Ponta

Nu numai pesedistul Catalin Ivan a pus, ieri, tunurile pe Victor Ponta, ci si liberalul Catalin Predoiu. Care l-a taxat pe actualul premier pentru ritmul mult prea ”lent” de crestere economica inregistrat in trimestrul doi, procentul de doar 0,1% fiind intr-un evident contrast cu ”tabloul economic idilic pictat de <<tehnocratul>> Ponta in culorile minciunii”. ”Incepem sa platim pretul lipsei de reforme in sectorul public din economie. Incepem sa vedem ca aventura pe care ne-a propus-o <<tehnocratul>> Ponta, sa crestem doar pe consum, e o prostie economica”, a decretat acid Predoiu.

author avatar
Simona Badulescu
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger