AcasăPoliticaPremierul Ciolos vrea schimbari in fruntea a patru ministere

Premierul Ciolos vrea schimbari in fruntea a patru ministere

Mult-discutata remaniere guvernamentala se produce, in ciuda faptului ca inca din perioada Pastelui se vehicula ca ar putea apararea schimbari in echipa condusa de Dacian Ciolos, in urma unei evaluari a activitatii acestora.

Premierul a anuntat, insa, abia marti dupa-amiaza ce schimbari vede la nivelul Executivului pe care il conduce. A vorbit de o „etapa noua” in care intra Guvernul sau, cea a „livrarii rezultatelor”. Printre schimbari se numara plecari de la Educatie, Transporturi, de la Comunicatii, dar si de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni. Toti acestia „si-au facut, in mare parte, treaba”, insa Ciolos a anuntat ca vrea sa vina oameni” cu un suflu nou”, care „sa permita valorificarea timpului” ramas pana in toamna, cand va veni un nou guvern.

La Transporturi, Dan Costescu ar urma sa fie inlocuit cu Sorin Buse, fost director la Renault, in timp ce in fruntea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni ar urma sa ajunga, in locul lui Dan Stoenescu, Maria Ligor, actualmente ambasadorul roman in Canada. De asemenea, la Educatie a fost propus actualul rector al Universitatii Bucuresti. Mircea Dumitru ar urma sa il inlocuiasca pe Adrian Curaj. E important de mentionat si faptul ca interimar in fruntea Ministerului Comunicatiilor a fost propus Dragos Tudorache, seful Cancelariei premierului.

Trebuie spus ca presedintele Iohannis este cel care va da sau nu unda verde propunerilor formulate de catre seful Guvernului, drept urmare aceste nominalizari vor ajunge, miercuri dimineata, la Cotroceni. Dar si ca pana sa apara aceste schimbari, alti ministri care figurasera, intr-o prima faza, in structura Executivului Ciolos au parasit echipa guvernamentala. Este vorba despre Ana Costea, de la Ministerul Muncii, Aura Raducu, de la Ministerul Fondurilor Europene, dar si despre Patriciu Achimas Cadariu, de la Sanatate, si despre Vlad Alexandrescu, de la Cultura.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger