AcasăPoliticaPremierul Ciolos vrea ca actuala conducere a ISU Bucuresti sa fie demisa,...

Premierul Ciolos vrea ca actuala conducere a ISU Bucuresti sa fie demisa, nu doar suspendata

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

Seful Guvernului considera ca se impune mai mult decat suspendarea actualei conduceri a ISU Bucuresti, si anume vrea ca respectivii sa nu mai poata ocupa astfel de functii in cadrul Inspectoratului.

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

In conditiile in care, miercuri dimineata, s-a aflat ca actuala conducere a ISU Bucuresti a fost suspendata in rastimpul in care in cadrul institutiei se desfasoara o ancheta interna, in urma tragediei din „Colectiv”, la debutul sedintei saptamanale a Executivului, premierul Ciolos a anuntat ca vrea ca sefii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Capitala sa nu se mai intoarca pe respectivele posturi.

„Va rog sa confirmati ca cei de la conducerea ISU Bucuresti au fost demisi, ca nu mai au ce cauta in conducerea ISU sau in ISU ca atare”, a cerut Ciolos, adresandu-se ministurlui de Interne, premierul adaugand ca vrea ca, in perioada imediat urmatoare, atat din partea lui Raed Arafat, secretar de stat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, cat si a sefului MAI, masuri pentru restructurarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Va reamintim ca masura suspendarii conducerii ISU Bucuresti s-a luat dupa ce s-a descoperit existenta unui document trimis pe 23 septembrie Inspectoratului general pentru Situatii de Urgenta, in care se anunta organizarea unui eveniment in cladirea in care se afla clubul mistuit de incendiul din 30 octombrie. Totul in contitiile in care, la scurta vreme de la tragedie, mai multe voci din randul autoritatilor sustineau ca ISU nu stia de existenta localului respectiv.

Va prezentam, integral, precizarile IGSU in aceasta privinta:

„In data de 24.11.2015 Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a receptionat o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in Fabrica PIONIERUL – etaj 1 si Club Colectiv (pentru zilele de 25 si 26.09.2015), anterior producerii tragediei din data de 30.10.2015.

La primirea sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful DSU, care a dispus in regim de urgenta efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Din datele preliminare reiesite in urma verificarii a rezultat faptul ca documentul a fost identificat in corespondenta primita de IGSU la data de 23 septembrie 2015, in jurul orei 23.30. Intrucat solutionarea documentului era de competenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, acesta a fost redirectionat unitatii in cauza, in dimineata zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare si masuri.

La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost transmise doua adrese catre organizatorul evenimentului – EMAGIC – fara a rezulta ca au fost efectuate verificari la fata locului.

Pentru asigurarea obiectivitatii activitatilor de verificare, pana la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispozitie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

In cursul zilei de astazi, inspectorul general al IGSU va desemna noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii”.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger