AcasăPoliticaPremierul Ciolos, la Berlin. Intrevedere cu cancelarul Merkel, dar si cu romanii...

Premierul Ciolos, la Berlin. Intrevedere cu cancelarul Merkel, dar si cu romanii din Germania

Ministrii guvernului Ciolos nu au respectat cererea sefului lor

La aproximativ o luna si jumatate de la invesirea sa in fruntea Palatului Victoria, Dacian Ciolos a fost invitat la Berlin, pentru a discuta cu cancelarul german Angela Merkel. Premierul este insotit in deplasarea pe taram german de seful Diplomatiei romane, Mihnea Motoc, dar si de seful Cancelariei primului-ministru, Dragos Tudorache.

Intrevederea dintre cei doi inalti oficiali ar urma sa incepa peste mai putin de trei sperturi de ora, mai precis la ora 13.30, ora Romaniei, urmand ca la ora 14.45, ora Romaniei, Merkel si Ciolos sa sustina o conferinta de presa comuna, la finele discutiilor, dar si a unui pranz de lucru, din cate se mentioneaza pe agenda publica a premierului.

Cat despre temele abordate la intalnirea pe care Ciolos si Merkel o vor avea la sediul Cancelariei Federale, din capitala germana, acestea includ, din cate anunta Executivul, intr-un comunicat, chesituni ce tin de relatiile bilaterale, dar si aspecte aflate in discutia reprezentantilor statelor europene prezenti, in decembrie anul trecut, la Reuniunea Consiliului European de Iarna, la care seful Guvernului a fost mandatat de presedintele Iohannis sa reprezinte Romania. Printre acestea din urma se numara chestiunea migratiei, dar si aspecte ce tin de politica externa a UE.

Avand in vedere ca Germania este unul dintre principalii investitori in economia autohtona, dar si prima pe lista partenerilor comerciali ai Romaniei, vizita oficiala pe care primul-ministru o intreprinde in Germania va reprezenta, totodata, „un prilej pentru a dezvolta relatiile economice si a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri”, din cate mentioneaza Guvernul.

Nu in ultimul rand, pe parcursul zilei, Dacian Ciolos se va intalni atat cu reprezentanţi ai Grupului parlamentar de prietenie din Bundestag, in cursul dupa-amiezii, cat si cu romanii stabiliti in acest stat european, incepand cu ora 19, ora locala.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger