AcasăPoliticaPremierul Ciolos, asteptat sa anunte azi propunerea pentru sefia Ministerului Culturii

Premierul Ciolos, asteptat sa anunte azi propunerea pentru sefia Ministerului Culturii

Anchetele declansate la ordinul lui Dacian Ciolos erau monitorizate de ofiteri DIPI

In aceasta a treia zi de Pasti am putea afla numele celui sau celei considerat(e) de catre seful Guvernului potrivit (a) pentru a prelua conducerea Ministerului Culturii (MC).

Dupa ce Vlad Alexandrescu si-a anuntat, intr-o prima faza, pe Facebook, intentia de a-si preda mandatul, apoi a lasat sa se inteleaga ca a revenit asupra deciziei, sustinand ca face acest lucru in urma manifestarilor de sustinere, inclusiv stradale, dar si ca ar vrea sa continue reformele la minister, in cele din urma, in pragul Sarbatorilor Pascale, premierul a avut o luare de pozitie in acest caz, anuntand ca in aceasta marti va inainta sefului statului o propunere pentru un nou sef la Cultura. „Legat de ultimele discutii in jurul demisiei Ministrului Culturii: E pacat ca domnul Alexandrescu a ales sa termine in acest fel. E alegerea dumnealui. Iar daca domnul Alexandrescu are ceva de spus, sa o faca. Ma intreb de ce nu a facut-o pana acum, si de ce nu mi-a comunicat mie sau in guvern situatiile cu care sustine ca s-a confruntat. Viata merge inainte. Reformele vor continua si in cultura si in alte domenii”, nota, sambata, seful Executivului.

La momentul respectiv, Dacian Ciolos anunta ca va cere revocarea lui Alexandrescu de la sefia MC, inainte de a veni cu o noua propunere de lider al institutiei, varianta pe care o va trimite la Cotroceni, stiut fiind faptu ca nominalizarea trebuie sa primeasca unda verde de la seful statului. „Marti voi trimite domnului Presedinte revocarea din functie a d-lui Alexandrescu si nominalizarea noului ministru. Caruia ii voi cere sa continue reformele. In mod transparent si onest”, a mai transmis premierul.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger