AcasăPoliticaPremierul britanic se retrage mai devreme decat se credea. Fredonand (VIDEO)

Premierul britanic se retrage mai devreme decat se credea. Fredonand (VIDEO)

Schimbarea in Downing Street 10, dupa decizia privind Brexit-ul, va avea loc cu mult mai devreme decat se credea initial. Anuntul in acest sens l-a facut insusi David Cameron, seara trecuta.

In conditiile in care, la scurta vreme de cand britanicii care au votat la referendumul din 23 iunie in favoarea iesirii Regatului Unit din familia europeana, Cameron iesea in fata presei anuntand ca se va retrage pana in octombrie, in seara primei zile a saptamanii in curs a revenit cu un anunt din care rezulta ca miercuri va pleca din Downing Street 10, dupa ce ii va inmana demisia Reginei. Dar si ca pana la finele zilei de 13 iulie se va sti numele succesorului sau in fruntea Guvernului.

Detaliile facute publice de Cameron – la sase ani de la instalarea sa in fruntea Cabinetului britanic- au venit la doar cateva ore de cand s-a aflat ca Andrea Leadsom si-a retras intentia de a intra in cursa privind desemnarea noului premier. Ceea ce inseamna ca, teoretic, principala sansa de a ajunge in Downing Street 10 este Theresa May.

In alta ordine de idei, presa britanica a surprins, intr-o inregistrare audio, momentul in care, dupa ce a facut precizarile in fata reporterilor, in drumul sau spre faimoasa cladire ce serveste drept resedinta a premierului britanic in exercitiu, cand, cel mai probabil, credea ca nu il aude nimeni, Cameron a fredonat foarte scurt o bucata muzicala. Momentul face inconjurul internetului si a iscat, dupa cum era de asteptat, tot soiul de comentarii cu privire la starea de spirit a premierului demisionar.

Imaginile, aici: [youtube]-Gz6mZYxS0A[/youtube]

sursa foto: facebook.com/DavidCameronOfficial

author avatar
Cristina Stefan
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger