AcasăPoliticaPremierul a lamurit de ce nu a revenit asupra demiterii ministrului Culturii

Premierul a lamurit de ce nu a revenit asupra demiterii ministrului Culturii

In conditiile in care s-a aflat faptul ca a formulat o propunere pentru sefia Ministerului Culturii (MC), pe care a trimis-o deja la Cotroceni, in persoana Corinei Suteu, Dacian Ciolos a tinut sa explice si de ce anume nu s-a razgandit in privinta revocarii lui Vlad Alexandrescu din fruntea institutiei.

Avand in vedere ca, in prag de Pasti, anuntase ca va face acest pas – pe fondul a ceea ce Alexandrescu mentionase a fi, in prima faza, o intentie de a demisiona, initiativa asupra careia a revenit apoi si pe fondul unor manifestari de sustinere a sa -, Ciolos nu s-a intors din drum, desi ministrul venise astazi la lucru.

Premierul a si explicat de ce anume a facut acest lucru, prin intermediul unei postari pe Facebook. „Nu am sa revin asupra acestei demiteri, pentru ca modul in care un ministru opereaza si reactioneaza intr-o situatie de criza cum este cea de la Opera din Bucuresti este decisiv pentru capacitatea si credibilitatea sa de a-si gestiona domeniul si de a solutiona ulterior situatii similare intr-un mediu profesional cum este cel al culturii. Regret totusi ca am ajuns aici si mai ales regret modul in care domnul Alexandrescu a inteles sa-si incheie mandatul. Dar tin sa-i multumesc pentru initiativele bune pe care le-a avut in acest guvern”, a lamurit Dacian Ciolos.

Totodata, seful Executivului a adus in discutie si faptul ca are in plan sa ii ceara succesorului lui Alexandrescu in fruntea Ministerului Culturii sa continue „procesul de reformare a acestui sector”.

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger