AcasăPoliticaPremierul a confirmat in sedinta de Guvern: Romania are liber la exporturile...

Premierul a confirmat in sedinta de Guvern: Romania are liber la exporturile de carne de porc catre China

Primul-ministru Ponta a salutat, in plina sedinta de Guvern, decizia autoritatilor din China de a aproba importurile de carne de porc din Romania. Deocamdata va fi trimisa pe piata chineza doar carne de porc congelata.

Informatia conform careia acest tip de carne provenind de la porci crescuti pe teritoriul autohton vor ajunge in galantarele din China si-a gasit confirmare de la insusi seful Guvernului, care a apreciat aceasta reusita a oficialilor de la Agricultura si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).”In sfarsit Administratia de stat (…) din ‪‎China a aprobat exporturile de carne de porc. Deci daca reusim de ce-am propus de atata timp – sa avem (deschisa) piata Chinei pentru produsele alimentare romanesti, anul trecut am facut 600 de milioane de euro excedent al balantei comerciale numai pe produse de agricultura, sa dea Dumnezeu anul asta sa fie si mai bine!”, a afirmat seful Guvernului, miercuri, timpul reuniunii saptamanale a ministrilor din cadrul Executivului Ponta 4.

La randul sau, ministrul Agriculturii preciza, marti, ca odata ce autoritatile chineze si-au dat acordul, urmeaza ca o prima societate romaneasca producatoare de carne de porc sa exporte astfel de produse catre China. E important de precizat faptul ca este vorba doar de carne congelata. „Decizia Chinei de a importa carne de porc din Romania reprezinta o mare realizare pentru economia romaneasca, intrucat, inca din 2012, de la preluarea guvernarii, am facut eforturi sustinute impreuna cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, pentru a deschide posibilitatea exportului carnii de porc pe o piata atat de importanta cum este cea chineza”, e de parere ministrul Daniel Constantin.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger