AcasăPoliticaPremierul a anuntat: nu mai avem datorii la FMI

Premierul a anuntat: nu mai avem datorii la FMI

Anul care se incheie peste mai putin de trei luni ne va gasi fara vreo datorie catre Fondul Monetar International. Cel putin asa a anuntat premierul Ponta.

Reluand, duminica, pe contul sau de Facebook, ceea ce declarase si seara trecuta, intr-o emisiune televizata, seful Guvernului a evidentiat, practic, faptul ca Romania si-a achitat si ultimele sumele restante catre FMI. Este vorba despre un imprumut facut pe vremea cand in fruntea Executivului se afla democrat-liberalul Emil Boc. „Anul acesta am platit ultimii bani din imprumutul facut de Basescu si Boc si am terminat cu datoriile la FMI”, a punctat Ponta.

Cat priveste varianta ca statul roman sa mai solicite un imprumut la forul monetar amintit, premierul exclude categoric aceasta ipoteza, cel putin pentru perioada in care Victor Ponta se va afla pe fotoliul de sef la Palatul Victoria. „Altele nu mai facem – eventual putem face un acord preventiv, dar bani nu mai luam. Decizia e una politica si se va referi la o perioada de timp cand eu nu voi mai fi prim-ministru”, a conchis seful Executivului.

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger