AcasăPoliticaPremiera. Iohannis conduce sedinta de Guvern: Sunt foarte multumit de felul in...

Premiera. Iohannis conduce sedinta de Guvern: Sunt foarte multumit de felul in care va faceti cu totii datoria

Premiera pentru Iohannis. Seful statului participa, la momentul de fata, la sedinta Cabinetului Grindeanu, la Palatul Victoria. Mai corect fie spus, conduce sedinta Executivului, avand in vedere faptul ca, potrivit Constitutiei, la momentul la care primul om in stat asista la o astfel de intrunire a unui Guvern, o si prezideaza.

De altfel, nici bine nu apucasera reprezentantii presei, si, implicit, opinia publica sa afle faptul ca Iohannis va fi prezent la Palatul Victoria, ca la cateva zeci de minute masina presedintelui ajungea deja la Guvern.

Cu o intarziere fata de ora anuntata, 9.30, mai precis cu cinci minute inainte de ora 10, sedinta Executivului a inceput, cu Klaus Iohannis in dreapta lui Grindeanu, acesta din urma salutand prezenta sefului statului. „Am o premiera astazi, este prima data cand particip la o sedinta de Guvern. Am decis in aceats adimineata sa fac o vizita domnului prim-ministru. Am avut o discutie foarte aplicata si cu concluzii consensuale, dupa care dl prim-ministru m-a invitat sa particip si sa prezidez aceasta sedinta de Guvern”, a precizat seful statului, in debutul intalnirii cu ministrii, dupa ce anterior discutase cu Grindeanu. „Sunt foarte multumit de felul in care va faceti cu totii datoria”, le-a transmis presedintele membrilor Cabinetului.

Doi elefanti in incapere

Apoi, inainte ca presa sa nu mai aiba acces la discutiile din guvern, seful statului a facut apel la o povestire cu talc. „Cunoasteti povestea aia – este un elefant in incapere, dar nu se vede. Sunt doi elefanti- ordonanta de gratiere si ordonanta de modificare a Codurilor Penale. Evident ca si despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai de dimineata, iar domnia sa mi-a spus (…) ca nu va fi pusa pe ordinea de zi suplimentara”, a tinut sa sublinieze Klaus Iohannis, dupa ce premierul a enumerat chestiunile aflate pe ordinea de zi a prezentei intruniri.

Mentiunile sefului statului au venit pe fondul remarcii pe care au facut-o cei mai multi, cu privire la faptul ca prezenta presedintelui la aceasta sedinta a Executivului coincide cu zvonurile cum ca in cadrul intrunirii din aceasta saptamana ar fi urmat sa se discute, ba chiar sa se adopte o ordonanta de urgenta cu privire la o eventuala gratiere.

268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger