AcasăPoliticaPrefectul de Caras-Severin si-a anuntat demisia

Prefectul de Caras-Severin si-a anuntat demisia

La o zi de cand procurorii DIICOT au facut mai multe perchezitii in judetul in fruntea caruia s-a aflat, el insusi ajungand la audieri, prefectul de Caras-Severin a decis sa se retraga din functia pe care o ocupa de nici un an, mai precis din primavara anului trecut.

Hotararea sa a fost comunicata ministrului de Interne, care a trimis mai departe decizia, astfel incat sa se ia act de demisia lui Ciobanu. Toba a inaintat Guvernului „propunerea de incetare a exercitarii cu caracter temporar, prin detasare in conditiile legii, a functiei publice de prefect al judetului Caras Severin de catre domnul Miu Nicolae Ciobanu”, anunta MAI.

Perchezitiile si audierile s-au facut intr-un dosar in care anchetatorii au suspiciuni in privinta savarsirii unor nereguli de natura economica, respectiv evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul societatilor comerciale avand ca  obiect de activitate paza si protectia de bunuri si persoane, cauza in care prejudiciul adus statului a fost estimat la sase milioane de euro. De altfel, dupa cateva ore de audieri, la sediul procurorilor, Miu Nicolae Ciobanu a fost lasat sa plece acasa.

Ciobanu fusese detasat in functia de prefect al Carasului in martie 2015, anterior fiind subprefect.

sursa foto: caon.ro

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger