AcasăPoliticaPredoiu: Respingem categoric orice ton de superioritate din partea PNL in...

Predoiu: Respingem categoric orice ton de superioritate din partea PNL in raport cu PDL

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca democrat liberalii cer respect din partea liberalilor atunci cand vine vorba de partidul lor si ca denumirea de PDL este la fel de valoroasa ca si PNL.

„Oficial va comunic ca nu este absolut nimic prestabilit inaintea acestor negocieri. Nu a fost stabilit inca numele partidului, nu a fost stabilit inca numele candidatului la Presedintia Romaniei din partea celor doua partide. Daca aceste negocieri se vor solda cu succes, rezultatul lor va fi ratificat in Conventia Nationala a PDL”, a explicat Predoiu, citat de b1.ro.

Candidatul PDL la prezidentiale a atras atentia ca PDL cere o atitudine de respect reciproc, buna-credinta si transparenta in negocierile cu PNL.

„Am luat act de declaratiile mai multor lideri politici ai PNL care au anticipat ca numele oficial va fi PNL sau au afirmat ca ‘PDL-istii se vor simti bine in PNL’. Respingem categoric orice ton de superioritate in raport cu PDL. Acesta nu este un partid cu care sa te joci sau pe care sa-l atarni la butoniera. PDL cere respect din pareta tuturor celorlalte partide politice din Romania.

Se impune o resetare in discutiile cu PNL, in sensul ca asteptam un limbaj care sa reflecte respectul fata de PDL. Acesta a scris istorie recenta glorioasa in politica romaneasca, a contribuit decisiv la intrarea Romaniei in UE, a aparat statul de drept”, a mai spus Predoiu.

„Subliniez de asemenea faptul ca negociem o fuziune paritara, adica in cote egale. Nu o absorbtie. Pentru noi, denumirea de PDL este la fel de valoroasa ca si denumirea de PNL”, a spus Catalin Predoiu.

Klaus Iohannis a anuntat, sambata, ca PDL a acceptat ca, dupa fuziunea cu PNL, noua formatiune sa pastreze numele de Partid National Liberal.

author avatar
Alina Costache
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger