AcasăPoliticaPredoiu "respinge categoric" acuzatiile lui Ponta si Dragnea privind "implicarea ACL" in...

Predoiu „respinge categoric” acuzatiile lui Ponta si Dragnea privind „implicarea ACL” in demonstratiile din ultimele zile

Prim-vicepresedintele Aliantei Crestin Liberale saluta „spiritul civic” al celor care au protestat in ultimele zile, cu privire la organizare votului in strainatate, insa precizeaza ca respinge categoric acuzatiile aduse de cei doi lideri PSD -Ponta si Dragnea- in legatura cu „implicarea politica a ACL in aceste demonstratii”.

Predoiu a facut aceste precizari, intr-o conferinta de presa sustinuta duminica, la sediul ACL, chiar in ziua in care se marcheaza un sfer de veac de la caderea Zidului Berlinului, amintind de insemnatatea momentului istoric in cauza. „Astazi se implinesc 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, un eveniment istoric care a demonstrat ca atunci cand vor, cetatenii pot sa schimbe ordinea politica. In acest context, as dori sa salut spiritul civic al tuturor romanilor care in ultimele zile au protestat fata de incercarea guvernului Ponta, fata de incercarea candidatului Victor Ponta de a manipula voturile romanilor pentru alegerile pentru Presedintia Romaniei. In acelasi timp doresc sa resping categoric acuzatiile mincinoase facute de Victor Ponta si de Liviu Dragnea cu privire la implicarea politica a ACL in aceste demonstratii„, a tinut sa precizeze reprezentantul ACL.

Predoiu a sustinut ca aceste manifestari sunt gesturi spontane, ale unor „cetateni cu spirit civic”. „Acuzatiile fata de implicarea politica in aceste demonstratii sunt o jignire la adresa tuturor cetatenilor romani”, a insistat Predoiu.

Totodata, prim-vicepresedintele ACL a reiterat solicitarea Aliantei privind demisia ministrului Corlatean din fruntea MAE. „Domnul Corlatean nu mai are drept moral si legal sa stea in fruntea Ministerului de Externe. Abstractie facand de orice chestiuni legate de campanie – exista obligatia Guvernului de a asigura legalitatea votului si dreptul constitutional al cetatenilor”, a mai afirmat Predoiu, cu referire la subiectul votului din diaspora.

In ultimele zile au avut loc atat in Capitala, cat si in mai multe orase din tara, manifestatii stradale, de solidaritate cu romanii din diaspora, in timpul carora oamenii au cerut suplimentarea numarului sectiilor de votare, in strainatate, pentru a nu se repeta problemele aparute pe 2 noiembrie, la primul tur.  La acea data, mai multi romani din diaspora au deplans faptul ca, din cauza cozilor mari formate la intrarea la urne, nu au mai ajuns sa isi poata exprima optiunea electorala.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger