AcasăPoliticaPredoiu: Ponta, piromanul din fruntea Guvernului

Predoiu: Ponta, piromanul din fruntea Guvernului

Zvonurile privind o posibila demisie a lui Victor Ponta au incins imaginatia liberalilor. Atat de tare incat acestia vorbesc chiar de o Apocalipsa economica, in cazul in care premierul nu va pleca de la Palatul Victoria.

Cand il mai slabesc procurorii, Victor Ponta intra in malaxorul PNL

Deficite bugetare, saracie, cheltuieli neproductive. Toate aceste „urgii” se vor abate asupra Romaniei din cauza incompetentei lui Victor Ponta. O spune prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, care-l acuza pe premier ca este dispus sa parjoleasca  tara doar ca sa-si salveze cariera politica. „Se confirma ingrijorarile: cresterea economica incepe sa se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta si guvernul lui tocmai incep sa puna focul in padure. In aceste conditii, adoptarea Codului fiscal fara masuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectarii si reforma administratiei), insa dublata de cheltuieli neproductive, duce la un deznodamant binecunoscut, pe care l-am trait recent, in 2008: deficite bugetare imense si saracie”, a sustinut Predoiu. Ca sa ingroape definitiv perspectiva pozitiva cu care se tot lauda seful Executivului, prim-vicepresedintele liberal scoate si el la inaintare niste cifre care arata ca deficitul balantei comerciale este mai mare cu 15% fata de perioada similara a anului trecut, avand in vedere cresterea „abrupta” a importurilor. „Exporturile Romaniei in primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro.

Catalin Predoiu il acuza pe premier ca distruge economia Romaniei

Prilej pentru turistul din Miami si Caraibe (Victor Ponta – n.r) sa se laude cu o crestere de 5,9%. Ce <<uita>> sa ne spuna Ponta este ca importurile au avut o crestere abrupta la 30,3 miliarde de euro”, a mai precizat Predoiu.

Tariceanu, avocatul premierului

Analiza liderului liberal este contrazisa de co-presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, acesta aratand ca disputa pe Codul fiscal nu are nimic de aface cu argumentele economice. „Suntem intr-o etapa in care s-au pus bazele unei noi perioade de crestere economica stabila si durabila, care sa se simta in buzunarul romanilor: prin creare de locuri de munca mai bine platite, prin stimularea capitalului romanesc.  Continuarea politicilor economice de catre actuala coalitie parlamentara si guvernamentala, in care noul Cod fiscal, asa cum a fost el votat de o cvasi-unanimitate in Parlament, va contribui la reducerea decalajelor, iar Romania poate deveni, la finalul acestei etape de crestere economica, a saptea putere economica a Europei. (…)Disputa de acum pe Codul fiscal nu are nimic de a face cu argumentele economice, singurele care ar trebui sa primeze. (…) Ar fi pacat ca romanii sa achite, din nou, nota de plata a unor conflicte politice create artificial de catre cei care si-au uitat promisiunile, au uitat pentru ce le-a fost incredintat mandatul!”, a ripostat Tariceanu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
519 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger