AcasăPoliticaPredoiu il mediteaza pe ”economistul” Ponta

Predoiu il mediteaza pe ”economistul” Ponta

Sifonat de folosirea repetata a sloganului ”It’s about the economy, penelistilor si pedelistilor!”, liberalul Catalin Predoiu a decis sa-i dea ”premierului turist” cateva lectii de economie la distanta.

Catalin Predoiu il invita pe Victor Ponta sa-si aprofundeze viziunile economico-fiscale proiectate asupra viitorului Romaniei

Premierul din umbra al PNL i-a transmis ”turistului <<about the economy>> din Miami”, cateva ”teme de reflectie” asupra viitorului fiscal al Romaniei. ”TVA e cel mai usor de colectat, dar nu reflecta complet capacitatea statului de a-si colecta toate veniturile bugetare si nici capacitatea economiei de a produce profit. De exemplu, Lukoil a platit foarte mult TVA, dar cat impozit pe profit a platit? (…) Nu mai vorbeste nimeni din Guvern de productie si industrializare in Romania. In topul companiilor inregistrate in Romania care fac profit sunt importatorii. Acestia fac comenzi fabricilor din strainatate, si-au creat <<private label>> si desfac produsele aici in Romania, apoi in general repatriaza profitul prin dividende sau <<transfer pricing>>. Sigur ca e importanta si activitatea de import si e bine ca se desfasoara, sigur ca ea creste incasarile din TVA, ceea ce este foarte bine, dar nu si suficient”, il dascaleste Predoiu pe Ponta.

author avatar
Simona Badulescu
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger