AcasăPoliticaPredoiu considera "fireasca" decizia CCR

Predoiu considera „fireasca” decizia CCR

Candidatul PNL in cursa pentru Primaria Capitalei a avut o reactie carora multora li s-a parut surprinzatoare, avand in vedere ca liberalii au parcurs absolut toti pasii legali posibili in incercarea de a obtine revenirea la varianta alegerii primarilor din doua tururi. Pe scurt, Predoiu considera „fireasca” decizia Curtii, cand vine vorba despre scrutinul din iunie acest an.

In conditiile in care Alina Gorghiu insasi aducea ca argument in aceasta chestiune faptul ca un tur in plus fata de varianta prevazuta de actuala legislatie electorala ar tine cont de „primul principiu al democratiei, cel in care majoritatea decide (si nu minoritatea, asa cum se intâmpla frecvent in baza sistemului intr-un singur tur)”, dupa cum mentiona intr-un mesaj postat pe contul sau de pe o cunoscuta retea de socializare, prin intermediul aceleiasi cai de comunicare, Catalin Predoiu – prim-vicepresedintele PNL si liderul interimar al PNL Bucuresti- a notat un mesaj telegrafic, din care le-a dat multora de inteles faptul ca nu e tocmai surprins de aceasta hotarare a Curtii Constitutionale. „CCR – un singur tur acum. Decizie fireasca. Votul util devine cheia alegerilor in Bucuresti. ii invit pe bucuresteni sa-i opreasca pe Ponta, Dragnea, Firea si Pandele, votand PNL”, a notat Predoiu pe contul sau oficial de Facebook.

De asemenea, tot in chip de replica dupa ce s-a aflat faptul ca CCR-ul mentinut, practic, varianta alegerilor cu un singur tur, pentru scrutinul din vara, liberalii au avut urmatoarea reactie oficiala, tot pe Facebook: „Organizarea alegerilor locale intr-un singur tur genereaza riscul ca primarii alesi sa nu obtina votul din partea unei majoritati. In conditiile in care primarul poate fi demis prin referendum, cu 50% plus 1, un singur tur la alegerile locale poate produce instabilitate in administratia locala, bazata pe lipsa de legitimitate si reprezentativitate”.

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger