AcasăPoliticaPrecizarile Secretarului General, dupa discutiile cu seful statului: NATO se angajeaza solemn...

Precizarile Secretarului General, dupa discutiile cu seful statului: NATO se angajeaza solemn fata de securitatea Romaniei

Inainte de a ajunge la Deveselu, Stoltenber s-a oprit la Cotroceni

Dupa intrevederea cu seful statului roman si inainte de inaugurarea, propriu-zisa, a scutului antiracheta amplasat in localitatea Deveselu, din judetul Olt, Secretarul General al NATO a facut o serie de precizari in privinta evenimentului de astazi.

Inainte de a ajunge la Deveselu, Stoltenber s-a oprit la Cotroceni

„Romania este un aliat (…) de incredere” si „NATO se angajeaza solemn fata de securitatea Romaniei, acum si in viitor. Acestea sunt doua dintre aspectele pe care Jens Stoltenberg a tinut sa le sublinieze, in fata presei, la finele discutiilor pe care le-a avut cu Klaus Iohannis, la Cotroceni, inaltul oficial al Aliantei amintind faptul ca statul roman si-a adus aportul la securitatea comuna a statelor Aliantei.

Totodata, norvegianul a explicat faptul ca facilitatea de la Deveselu a aparut „nu pentru a ameninta pe cineva, ci pentru a ne proteja natiunile, pentru ca Rusia a schimbat granite prin forta si continua sa isi intimideze vecinii”, punand insa accent si pe ideea de dialog cu partea rusa. „In acelasi timp, vom mentine canalele de dialog deschise cu Rusia, in special in vremuri tensionate, transparenta si predictibilitatea sunt importante pentru a reduce riscul unor calcule gresite si accidente”, a punctat Stoltenberg.

Nu in ultimul rand, Secretarul General al NATO a punctat faptul ca Romania joaca „un rol constructiv in asigurarea stabilitatii in regiunea Marii Negre, un lucru important pentru securitatea noastra” si, totodata, „un rol cheie in proiectarea stabilitatii dincolo de granitele noastre (Aliantei Nord-Atlantice-n.r), in Moldova, Georgia si Ucraina”.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger