AcasăPoliticaPrecizarile presedintelui CCR, dupa ce DNA a cerut incuviintarea arestarii lui Toni...

Precizarile presedintelui CCR, dupa ce DNA a cerut incuviintarea arestarii lui Toni Grebla

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a facut noi precizari in cazul judecatorului CCR, Toni Grebla, in conditiile in care, marti, DNA a solicitat aviz pentru incuviintarea arestarii acestuia din urma.

„Incuviintarea arestarii nu schimba situatia. In cadrul CCR nu s-a schimbat nimic in situatia lui (Grebla-n.r) pentru ca legea e aceeasi de saptamana trecuta si de 23 de ani”, reiterand ca suspendarea din functia de judecator al CCR va fi atrasa doar de o decizie privind trimiterea sa in judecata. Concluzia lui Zegrean a fost urmatoarea: „Nu inseamna ca daca au cerut incuviintarea or sa il si aresteze”.

Intrebat daca a mai vorbit cu Grebla si daca judecatorul CCR ia in calcul, pana la urma, varianta de a demisiona, Zegrean a precizat ca a discutat cu magistratul: „Dumnealui este uimit si spune ca nu a facut ce se spune acolo. Nu (ia in calcul varianta renuntarii la functia de judecator al CCR-n.r)”.

Precizarile presedintelui CCR vin in ziua in care DNA a solicitat Senatului (Camera care l-a propus si numit la CCR-n.) aviz privind arestarea si trimiterea in judecata a judecatorului Curtii, Toni Grebla, pe care procurorii anticoruptie il acuza de trafic de influenta, in forma continuata, „efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, constituirea unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului, „folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii daca este folosita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

author avatar
Cristina Stefan
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger