AcasăPoliticaPrecizarile lui Iohannis pe tema apartenentei europarlamentarilor PNL la grupul parlamentar al...

Precizarile lui Iohannis pe tema apartenentei europarlamentarilor PNL la grupul parlamentar al PPE

In contextul discutiilor aparute in ultimele ore, in presa, pe acest subiect, liderul interimar al PNL a facut o serie de precizari in legatura afilierea europarlamentarilor liberali la grupul PPE din Parlamentul European.

Iohannis afirma, prin intermediul unui comunicat de presa, ca „apartenenta europarlamentarilor liberali la grupul parlamentar al PPE este ferm stabilita si a fost decisa in cadrul Delegatiei Permanente a Partidului National Liberal, forul statutar de conducere”. Iar acest demers, sustine primarul din Sibiu, a fost semnat de toti europarlamentarii liberali.

Cat priveste declaratia purtatorului de cuvant al PPE, Kostas Sasmatzoglou, Iohannis a notat ca spusele reprezentantului popularilor europeni confirma „faptul ca procesul de afiliere este in desfasurare, conform calendarului anuntat”.

Afilierea Partidului National Liberal la PPE, in schimb, va fi dezbatuta in cadrul formatiunii, iar o decizie in acest sens va fi luata la Congresul PNL de la finele acestei luni. „Am toata convingerea ca in Partidul National Liberal punctul de vedere majoritar al membrilor este cel in favoarea integrarii in familia popular europeana”, incheie liderul interimar al PNL.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger