AcasăPoliticaPrecizarile lui Horia Georgescu in privinta SIPA

Precizarile lui Horia Georgescu in privinta SIPA

Printre primii care au reactionat in cazul arhivei SIPA, inca inainte cu cateva ore ca Ministerul Justitiei (MJ) sa faca publica lista „vizitatorilor” ei, a fost fostului sef al Agentiei Nationale de Integritate.

Concret, seara trecuta tarziu, Georgescu a publicat, pe Facebook, o serie de lamuriri, mentionand ca raspunde unor solicitari din directia presei.

Fostul numar 1 din cadrul ANI face referire la faptul ca a facut parte dintr-o comisie SIPA, dar si in ce conditii si-a incheiat activitatea din aceasta postura. „Nu este nici un secret, ca am facut parte din comisia SIPA ( a treia ) ca membru, alaturi de alti colegi din minister asa cum am comunicat public si acum doua saptamani tot la solicitarea unor reprezentati mass-media (ordinele ministirilor de numire si componenta comisiilor au caracter public si pot fi consultate de oricine , la solicitare , in baza legii 544 ) .Activitatea mea in calitate de membru a fost in limita si mandatul dat de ordinul ministrului cu aplicarea legilor incidente. Am incheiat activitatea in cadrul comisiei , cand am fost inlocuit de Catalin Predoiu care a numit o alta comisie pentru continuarea activitatilor , dupa numirea sa caministru si detasarea mea la ANI”, a notat Georgescu pe reteaua de socializare.

Joi dimineata, pe site-ul MJ apar precizari cu privire la cele 22 de „vizite” consemnate in tot atatea procese verbale „intocmite „cu ocazia sigilarii/desigilarii spatiilor in care a fost depozitata arhiva””, din cate se mentioneaza din directia ministerului, inainte de a se publica lista numelor – pe care se regasesc si cele al liberalei Iuliei Scantei, vicepresedinte alSenatului, dar si ale lui Tiberiu Ungureanu, Marius Stef sau Nicolae Tiliban.

Va amintim ca arhiva SIPA a fost desfiintata in urma cu 11 ani.

sursa foto: Facebook/Horia Georgescu

530 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger