AcasăPoliticaPrecizarile consilierului prezidential Orban, in privinta cotei de refugiati alocate Romaniei

Precizarile consilierului prezidential Orban, in privinta cotei de refugiati alocate Romaniei

Leonard Orban

„Nu avem niciun motiv sa ne schimbam pozitia”, a sustinut, miercuri, consilierul prezidential Leonard Orban, odata ce Comisia Europeana a mentionat, intr-un comunicat, faptul ca numarul de imigranti propus in dreptul Romaniei este de 4.646, din cei 120.000 de noi imigranti, deci in total de peste 6.000 de persoane, cuantificat cu prima propunere inaintata in luna mai.

Leonard Orban

Consilierul prezidential a facut, astfel, referire la pozitia exprimata public, la inceputul saptamanii, de catre seful statului, intr-o conferinta de pres,a in cadrul careia a anuntat ca nu sustine varianta unei cote obligatorii pentru Romania, dar si ca tara noastra nu poate primi mai mult de 1785 de refugiati.

Mai exact, Leonard Orban a explicat, la Realitatea TV, faptul ca nu apar schimbari de pozitie in cazul tarii noastre, odata anuntate cifrele de la Strasbourg. „Noi ne mentinem oferta initiala, 1705 plus 80 de persoane si nu dorim in niciun fel cote obligatorii”, a afirmat Leonard Orban, adaugand ca „aceasta este pozitia presedintelui Romaniei, ce va fi discutata in CSAT si va fi prezentata in JAI si in Consiliul la nivel de sefi de stat si de guvern”.

Noua cifra a fost anuntata in conditiile in care, anterior, respectiv in luna mai a acestui an, Comisia Europeana propunea repartizarea unui numar de 40.000 de imigranti. La acea data, CE propunea Romaniei sa primeasca 1.705 migranti, o parte dintre acestia din Grecia – 682 de oameni- si restul din Italia- 1023 de persoane. In conformitate cu noua schema de restribuire de urgenta a refugiatilor, insa, facuta publica de catre reprezentantii CE, in tabelul mentionat, in Romania ar urma sa ajunga alti 4.646 de refugiati, 604 dintre ei aflandu-se in Italia, alti 1951 in Grecia si 2091 in Ungaria. Drept urmare, pe teritoriul Romaniei ar putea ajunge 6.351 de refugiati.

Reamintim ca, luni, Klaus Iohannis preciza faptul ca „Romania a comunicat la inceputul lunii iulie ca poate sa primeasca 1785 de refugiati, 1705 de refugiati care se afla deja in perimetrul Uniunii Europene si 80 de refugiati care vor fi relocati, adica adusi din taberele tranzitorii din afara Uniunii Europene. Astea sunt datele”.

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger