AcasăPoliticaPrecizari din directia MJ si ANP, in privinta protestelor din penitenciare

Precizari din directia MJ si ANP, in privinta protestelor din penitenciare

In conditiile in care, in ultimele ore, subiectul este urmarit atent nu doar din interiorul unitatilor detetentie in care s-a constatat o sporire a tensiunilor in randul detinutilor, cat si de opinia publica, atat ministrul Justitiei, cat si reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) au facut precizari in privinta protestelor detinutilor.

Daca din directia ministrului Puna declaratiile au fost mai putine, aceasta sustinand, miercuri la pranz, in fata reprezentantilor presei ca nu vrea sa comenteze pe marginea situatiei din penitenciare, mai multe detalii au ajuns in atentia opiniei publice de la reprezentantii ANP. „Lucram la asta si cand vom avea ceva de comunicat, util, vom comunica”, s-a rezumat sa mentioneze ministrul Justitiei.

Oficialii Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in schimb, au remis un comunicat prin care anunta ca, in ultimele doua zile, din cele 45 de unitati de detentie, in opt au aparut proteste la nivel de detinuti, cu mentiunea ca in majoritatea cazurilor nu au fost manifestari violente, ci un numar mai mic sau mai mare al condamnatilor au ales sa-si manifeste nemultumirea refuzand hrana oferita in detentie, cu exceptia Penitenciarului Botosani.

Tot din directia ANP s-a aflat ca printre principalele nemultumiri invocate de persoanele private de libertate se numara aspecte ce tin de imbunatatirea conditiilor de detentie, de supraaglomerare, dar si de serviciile medicale.

sursa foto: Facebook/Raluca Pruna

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger