AcasăPoliticaPost-Brexit, Farage isi anunta retragerea din fruntea partidului eurosceptic

Post-Brexit, Farage isi anunta retragerea din fruntea partidului eurosceptic

Face ce face si reuseste sa atraga constant atentia asupra sa. La nici doua saptamani de la referendumul in urma caruia britanicii s-au declarat in favoarea iesirii din marea familie europeana, Nigel Farage anunta ca are de gand sa plece din fruntea partidului extremist UKIP, sustinand ca misiunea sa – aceea de a vedea Marea Britanie in afara Uniunii Europene – a fost dusa la bun sfarsit.

Intentia principalulului sustinator al ideii de Brexit, liderul Partidului Independentei din Marea Britanie (UKIP), de a face un pas in lateral cand vine vorba de conducerea formatiunii a fost anuntata luni.  „Tara are nevoie de o conducere puternica, de directie. (…) Ne trebuie un nou premier (…) o viziune (…) o echipa de negociatori (…) Suntem responsabili de propriul viitor si ar trebui sa profitam din plin de aceasta chestiune”, a sustinut Farage, intr-o conferinta de presa.

In secundele urmatoare, europarlamentarul a adaugat ca motivul esential pentru care a intrat in politica, punand deoparte afacerile, a fost tocmai acela de a obtine rezultatul inregistrat la referendumul de acum 10 zile. „N-am fost si nu mi-am dorit sa fiu un politician de cariera. Scopul meu in politica a fost sa scot UK din UE (…) Simt acum ca mi-am facut partea de treaba si ca nu as putea obtine mai mult”, a comentat Farage, inainte de a-si anunta intentia de a demisiona, practic, din fruntea UKIP, fara ca acest lucru sa insemne – a sigurat acesta- ca nu va ramane cu ochii pe ceea ce se va intampla cu partidul.

Va reamintim ca pe 23 iunie, aproape 52% dintre britanicii care au votat la referendumul privind viitorul UK in UE au ales ca Marea Britanie sa nu mai faca parte din forul european. Mai clar fie spus, au votat Brexit-ul.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger