AcasăPoliticaPonta vrea sa ia Guvernul pe semnatura de la Iohannis

Ponta vrea sa ia Guvernul pe semnatura de la Iohannis

Victor Ponta este dispus sa-i faca pe plac presedintelui Klaus Iohannis si sa elibereze biroul de la Palatul Victoria. Pentru ca acest lucru sa se intample, Ponta ii cere sefului statului sa ii dea scris ca va desemna un premier din actuala coalitie.

Victor Ponta nu mai are incredere in presedintele tarii

Sunt cu demisia pe masa, a dezvaluit Victor Ponta, aratand insa ca nu vrea sa lase Guvernul pe mana celor care au facut prapad in tara. „La partid am plecat eu si au venit la conducere niste oameni din PSD care au fost alaturi de noi. La Guvern, eu nu imi dau demisia ca sa vina cineva din PDL, domnul Predoiu. (…) Am fost consecvent cu ceea ce asteptau colegii mei de la mine. Dincoace, avem o coalitie, am discutat cu cei patru lideri ai coalitiei, am spus foarte clar: aceasta este coalitia care are un mandat de la Parlament si cat timp aceasta coalitie functioneaza imi fac treaba de prim-ministru. (…) Daca se face o un acord scris cu presedintele tarii si o intelegere la nivelul coalitiei, sa fie altcineva premier, dar sa ramana coalitia asta la putere pana in 2016, atunci sigur, imi dau demisia.

Premierul ii cere lui Klaus Iohannis un acord scris privind desemnarea viitorului prim-ministru

Dar domnul Iohannis vrea guvernul lui, guvernul PDL. Aceasta coalitie are o majoritate pe care am tot verificat-o”, a afirmat Victor Ponta, mentionand ca presedintele Iohannis l-a surprins atunci cand i-a cerut demisia. „Pana in 5 iunie, domnul Klaus Iohannis nu are ce sa reproseje. Presedintele nu trebuia sa intre intr-o chestiune a justitiei. Nu ma asteptam sa-mi ceara demisia. Am crezut ca Iohannis va actiona ca presedinte al Romaniei. In 5 iunie, Iohannis a folosit o chestie a justitiei. Presedintele Romaniei nu se ocupa de asa ceva”, a mai spus premierul.

Soarta PSD se decide la DNA

Daca in ceea ce priveste viitorul Executivul mingea pare sa fie in curtea lui Klaus Iohannis, cand vine vorba de sefia PSD, Ponta a explicat in ce conditii ar putea sa candideze din nou. „In fata BPN i-am rugat pe colegii mei sa ia act de decizia mea) care este irevocabila si mi-am cerut si scuze pentru faptul ca duminica seara au aflat asa, intr-un mod mai putin formal, de aceasta intentie. Stiam sigur ca vor incerca sa ma convinga sa nu imi depun demisia asa incat intr-un fel i-a pus in fata faptului implinit. (…)  In masura in care evident imi voi rezolva problemele cu dosarul de la DNA, nu vreau sa spun „nu, niciodata, imposibil”, dar eu cred sincer ca in 2016 PSD-ul are resursele de a-si pune in fata, in batalia pentru locale si parlamentare, si alti lideri. (…) Stiu un singur lucru: daca nu se inchide dosarul acesta, ma tin de cuvant si nu candidez la Congres”, a mai precizat Victor Ponta.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.048 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger