AcasăPoliticaPonta vrea ca ministrul Transporturilor sa gaseasca solutii in privinta ROMATSA

Ponta vrea ca ministrul Transporturilor sa gaseasca solutii in privinta ROMATSA

In contextul anuntului facut de catre reprezentantii sindicalistilor din cadrul regiei, privind iminenta declansarii unei greve generale in randul controlorilor de trafic aerian, dar nu numai, de pe 1 septembrie, seful Guvernului se asteapta ca ministrul de resort sa gaseasca solutii pentru rezolvarea situatiei tensionate.

In acest sens, Ponta i-a cerut ministrului Iulian Matache, in plina sedinta de Guvern de miercuri, sa gaseasca acele cai care sa duca la rezolvarea problemelor invocate. „Cu ROMATSA, domnule ministru, eu sunt convins ca puteti sa gasiti solutii, si nu imi plac astea de forta – facem, dregem! – ci imi plac intotdeauna lucrurile rationale. Si cred ca aveti capacitatea, in continuare, sa gasiti solutii, in asa fel incat servicii de interes national si de siguranta nationala sa nu fie perturbate„, i-a transmis, personal, premierul ministrului aflat in fruntea Transporturilor, prezent la sedinta Executivului.

Seful Guvernului vrea, asadar, ca tensiunile din randurile angajatilor regiei in fruntea careia s-a aflat, pana de curand, Aurel Stanciu, recent numit secretar de stat in MT, sa dispara. „Inteleg ca nu sunt probleme de bani, ca bani castigam mai mult decat… Foarte bine, e bine sa castige, nu am nimic impotriva acestei idei, dar atunci sa-si faca si ei treaba si toata lumea va fi multumita”, a mai punctat Ponta.

S-a intamplat la doar o zi de cand atat reprezentantii conducerii, cat si ai sindicatelor ROMATSA au venit la sediul Ministerului Transporturilor (MT) pentru a discuta cu Matache, dar si cu alti oficiali ai institutiei, intrevederea neavand, insa, efectul scontat de catre angajatii regiei, care nu par sa renunte la ideea anunatta recent: greva generala incepand cu 1 septembrie.

author avatar
Cristina Stefan
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger