AcasăPoliticaPonta vrea audit extern la Departamentul pentru Interventii in Situatii de Urgenta

Ponta vrea audit extern la Departamentul pentru Interventii in Situatii de Urgenta

In cadrul primei sedinte de Guvern, dupa restructurarea cabinetului, Ponta a anuntat ca Executivul va solicita un audit extern la Departamentul pentru Interventii in Situatii de Urgenta.

Este vorba despre departamentul infiintat in cadrul Ministerului de Interne la inceputul acestui an si care are in subordine Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, fiind condus la acest moment de catre secretarul de stat Raed Arafat.

In conditiile in care premierul a anuntat ca i-au fost prezentate primele concluzii ale anchetei privind cauzele care au dus la producerea tragediei aviatice din Constanta, in urma careia patru oameni au murit, seful Guvernului a precizat ca vrea ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta sa fie supus unui audit extern, explicand si motivele pentru o astfel de solicitare. „O sa vreau pentru Departamentul de Interventii in Situatii de Urgenta sa gasim solutia unui audit extern, pentru ca am investit si investim foarte mult, si e bine acest lucru, insa, in final, oamenii si procedurile trebuie sa fie mai bine pregatite atunci cand avem situatii de acest gen. Vreau sa fac un apel sa tratam cu respect si responsabilitate una din insitutiile cele mai eficiente in Romania: sistemul de Interventii pentru Situatii de Urgenta. Insa e clar ca nu exista institutii perfecte”, a punctat Ponta, adaugand ca „orice fel de responsabilitate sau vinovatie va fi cazul va fi asumata”.

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger