AcasăPoliticaPonta: Vizita lui Biden, in cel mai potrivit si necesar moment pentru...

Ponta: Vizita lui Biden, in cel mai potrivit si necesar moment pentru Romania

Discutiile avute, miercuri, la Palatul Victoria, de premierul Ponta cu vicepresedintele american au atins, printre altele, situatia tensionata din Ucraina, dar si tematica suplimentarii finantarii armatei.

In contextul situatiei de criza din zona – atat „agresiunea din partea Rusiei, incalcarea normelor de drept international”, cat si „anexarea ilegala” a Crimeii, Ponta a reiterat angajamentul Romaniei de a-si indeplini „rolul ca frontiera de est a NATO si a Uniunii Europene”. Mai mult, primul-ministru a anuntat ca, pe agenda discutiilor cu Joe Biden s-au aflat si subiecte legate de Republica Moldova.

Totodata, Victor Ponta a punctat importanta momentului in care vicepresedintele american s-a aflat in Romania. „Cred ca vizita domniei sale este in cel mai potrivit si mai necesar moment pentru Romania, un moment in care trebuie reafirmata ideea unui parteneriat strategic, stabil, de lunga durata intre Statele Unite ale Americii si Romania, importanta si increderea pe care Statele Unite ale Americii o acorda intregii regiuni si tuturor partenerilor si aliatilor din zona si un sentiment special pentru romani ca nu doar noi ne dorim acest parteneriat strategic, ci si SUA considera ca Romania este un partener de incredere si un partener respectat”, a afirmat seful Executivului.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger