AcasăPoliticaPonta: Valcov va continua sa aiba un rol determinant in proiectul Codului...

Ponta: Valcov va continua sa aiba un rol determinant in proiectul Codului Fiscal

La cateva ore dupa ce procurorii anticoruptie au anuntat ca pe numele ministrului Finantelor, Darius Valcov, s-a inceput urmarirea penala, intr-un dosar in care social-democratul este suspectat de trafic de influenta, seful Guvernului a transmis un mesaj.

Postarea aparuta sambata dimineata, pe contul oficial de Facebook al primului-ministru, se vrea a fi o asigurare data de Ponta insusi, in legatura cu faptul ca proiectul noului Cod Fiscal nu va stagna. Intr-o paranteza, seful Guvernului a mentionat si numele lui Valcov, liderul PSS lasand impresia ca ii acorda in continuare incredere ministrului din Cabinetul sau. „Cel mai important proiect al Guvernului in anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Valcov a avut si va continua sa aiba un rol determinant!). Vreau sa asigur pe toata lumea ca acest proiect merge mai departe, cu orice pret si in orice conjunctura politica!”, noteaza, printre altele, Victor Ponta, pe reteaua de socializare amintita.

Va amintim ca ministrul Valcov, fost primar al orasului Slatina, a fost prezent, vineri seara la DNA. La capatul discutiilor cu procurorii, seful de la Finante a parasit sediul institutiei, ulterior aflandu-se ca reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala pe numele acestuia, fiind suspectat de trafic de influenta.

„Din materialul probator administrat in cauza a rezultat ca urmare a intelegerii cu omul de afaceri, suspectul Valcov Bogdan Darius a primit, in perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme. Transferul sumelor a fost realizat cu sprijinul si prin intermediul unor persoane fata de care se desfasoara acte de urmarire penala, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula provenienta si destinatia reala a sumelor de bani”, au anuntat procurorii DNA intr-un comunicat.

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger