AcasăPoliticaPonta: Tariceanu, principala optiune pentru functia de premier. Care sunt celelalte doua...

Ponta: Tariceanu, principala optiune pentru functia de premier. Care sunt celelalte doua variante!

Victor Ponta, candidatul PSD la prezidentiale, a anuntat, marti dupa-amiaza, dupa sedinta din Coalitie, ca, in cazul in care va castiga alegerile, are trei propuneri de posibili premieri, prima optiune fiind Calin Popescu Tariceanu.

Insa, dupa discutiile cu ai sai colegi, Ponta a precizat ca, in cazul in care situatia o va impune, sunt luate in calcul si variantele propunerii unui premier tehnocrat, in persoana lui Florin Georgescu, dar si a lui George Maior, specialist in probleme de securitate nationala.

„Am propus pentru functia de prim-ministru, pe presedintele PLR, domnul Calin Popescu Tariceanu, care este fondator, alaturi de colegii sai, al USL, si care garanteaza ca principiile USL (..) vor fi continuate si in anii 20015-20016”, a anuntat liderul PSD.

In acelasi timp, actualul premier are in vedere varianta de a-l propune pe viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, in fruntea noului Executiv. Totodata, Ponta a anuntat ca s-ar putea lua in considerare propunerea ca George Maior, actualul sef al SRI, sa ocupe postul de premier, daca vor fi probleme de securitate. „Daca pe parcursul urmatoarelor zile sau saptamani vom considera ca trebuie sa dam un semnal foarte clar de pastrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclud pisibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat, in persoana (…) domnului Florin Georgescu. De asemenea, daca pentru Romania apar pericole de securitate strategica (…), de asemenea, putem lua in considerare, si cred ca ar fi o persoana competenta in acest sens, domnul George Maior, in masura in care domina sa, asa cum a anuntat public, isi va depune demisia din functia de director al SRI, dupa alegeri”, a detaliat candidatul PSD la prezidentiale.

„Insa principala optiune politica, ce urmeaza sa fie analizata de catre membrii Coalitiei, este Calin Popescu Tariceanu, cu urmatoarea precizare: pana in 16 noiembrie  nu discutam despre cine, ce minister, cine va fi”, a concluzionat Victor Ponta.

Intrebat daca a discutat cu Georgescu si Maior despre aceste aspecte, liderul PSD a raspuns: „N-as nominaliza niciodata pe cineva, fara sa-l anunta inainte”.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger