AcasăPoliticaPonta sustine ca va demisiona daca DNA va cere inceperea urmaririi penale...

Ponta sustine ca va demisiona daca DNA va cere inceperea urmaririi penale impotriva sa, in cazul votului din diaspora

Primul-ministru se declara gata sa plece de la Palatul Victoria, in cazul in care procurorii anticoruptie, care au preluat, saptamana aceasta dosarul privind organizarea si desfasurarea votului in strainatate, in cadurl scrutinului pentru Cotroceni, vor dispune inceperea urmaririi penale in cazul sau.

La fel, premierul sustine ca va demisiona, in cazul in care DNA va dispune o astfel de masura in cazul fostului ministru de Externe, social-democratul Tituts Corlatean, cel care a plecat din fruntea MAE ca urmare a situatiei iscate de desfasurarea votului din diaspora, in primul tur al alegerilor prezidentiale. „Cu siguranta daca DNA-ul va cere inceperea urmaririi penale fata de mine, de Corlatean, cu siguranta, de asemenea, voi demisiona, ca doar nu o sa spunem acum ca sta primul ministru cercetat penal”, a afirmat seful Guvernului, sambata seara, la Antena 3.

Ponta a recunoscut, totodata, ca au existat greseli de organizare la alegeri, insa a lasat sa se inteleaga ca nu a fost vorba de vreo rea-intentie, ci doar de o comparatie cu precedenti; scrutin pentru Cotroceni, din urma cu cinci ani. „Categoric am organizat prost dintr-o eroare, noi ne-am gandit ca avand aceleasi sectii de vot ca-n 2009, o sa fie ca-n 2009. A fost greseala noastra, a mea, a Ministerului de Externe, deci lucrurile au mers prost”, a concluzionat premierul.

Totodata, seful Executivului a sustinut ca a luat in calcul varianta de a renunta la functia de premier, la scurta vreme dupa alegerile din 16 noiembrie, dar ca s-a razgandit, pana la urma, lasand sa se inteleaga ca pretuieste insemnatatea voturilor primite la scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat, dar sis sustinerea romanilor care cred in el. Nu in ultimul rand, Ponta spune ca mai are o serie de proiecte de dus la indeplinire, idn randul celor pentru care a primit votul, in momentul in care a ajuns premier.

71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger