AcasăPoliticaPonta sustine ca e o "mare greseala" ca un Guvern sa fie...

Ponta sustine ca e o „mare greseala” ca un Guvern sa fie schimbat „prin vointa unui procuror”

Aflat in fata celui de-al treilea „test” in fata Parlamentului, respectiv la cea de-a treia motiune de cenzura indreptata catre Guvernul pe care il conduce,Victor Ponta a fost prezent, vineri, in plenul Legislativului.

Dezbaterile au inceput in jurul orei 10. Premierul a urcat la tribuna, pentru a-si sustine punctul de vedere, in cadrul dezbaterilor ce au precedat votul, la fel cum s-a intamplat si cu cei doi presedinti ai PNL-ului, Alina Gorghiu si Vasile blaga, dar si cu senatorii Calin Popescu Tariceanu ori Mircea Geoana.

Ponta a sustinut, printre altele, ca subiectul motiunii de cenzura – respectiv votul prin corespondenta, dupa situatia intalnita la prezidentialele de anul trecut, din Diaspora- nu tine de activitatea Executivului, ci a Legislativului, aspect subliniat, de altfel, in ultimele zile, de mai multe voci din randul taberei social-democrate. Cu toate acestea, Ponta a subliniat ca si-a exprimat regretul fata de situatia aparuta in privinta votului din strainatate, cand nu toti romanii aflati in afara granitelor si-au putut exprima dreptul prevazut de lege.

Totodata, Ponta a tinut sa sublinieze ca Guvernele se schimba prin alegeri sau prin motiuni de cenzura si nu altfel.”Nu acuz Opozitia de faptul ca, nefiind in stare sa dea jos Guvernul, astepta ca o alta putere a statului sau un procuror sa o faca in locul sau. (…) Credeti ca este un bun precedent pentru democratia din Romania ca un Guvern sa nu se schimbe in Parlament, sau prin alegeri, ci prin vointa unui procuror? Cred ca este foarte grav, o mare greseala si cred ca va veni timpul cand va veti da seama de acest lucru”, a mai punctat primul-ministru.

author avatar
Cristina Stefan
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger