AcasăPoliticaPonta si Tariceanu refac USL pentru turul II

Ponta si Tariceanu refac USL pentru turul II

Plafonat la un scor de 40%, Victor Ponta si-a propus sa foloseasca fantoma USL-ului pentru a-si asigura victoria la prezidentiale.

Victor Ponta vrea sa castige capital electoral prin resuscitarea USL

Scenariul de la europarlamentare, prin care social-democratii au stors voturi de la uselistii nostalgici, va fi reeditat intre cele doua tururi de scrutin. Altfel spus, coliva fostei aliante pesedisto-liberale va fi transformata-n tort , cu floricele si tot dichisul, doar ca de aceasta data va fi scris PSD + PLR.  Potrivit unor surse din cadrul Partidului Liberal Reformator, dupa primul tur, Victor Ponta ar urma sa anunte ca merge in tandem cu Calin Popescu Tariceanu pe post de prim-ministru. Strategia a fost intens dezbatuta in aceste zile, iar primele indicii ca asa vor sta lucrurile le-a oferit chiar prezidentiabilul social-democrat. Ce-i drept, acesta a preferat sa vorbeasca doar despre un acord de guvernare.

Calin Popescu Tariceanu, in carti pentru functia de premier

„Daca domnul Tariceanu intra in turul doi al alegerilor, vom fi niste adversari absolut cum nu a mai vazut Romania, doi oameni care ne respectam, care putem sa lucram impreuna. Daca nu, imediat dupa primul tur, vom face un acord de guvernare care va spune foarte clar ca noul guvern, de fapt, noul prim-ministru va fi desemnat prin acordul tuturor partidelor, PSD, PC, UNPR, UDMR, PLR, si noul guvern va avea in compozitia sa, cu functii de ministri, secretari de stat, reprezentantii acestor partide”, a afirmat Victor Ponta. Mai mult, pe langa George Maior, liderul PSD a dat de inteles ca si Calin Popescu Tariceanu poate conduce la fel de bine viitoarea echipa guvernamentala. „Categoric, atat domnul Maior, cat si domnul Tariceanu se califica pentru functia de prim-ministru. (…) Probabil pe 4 noiembrie vom avea o intalnire in coalitia de guvernare – aici intrand si Partidul Liberal Reformator al lui Tariceanu si grupul minoritatilor nationale care sustine coalitia de guvernare –, si vom discuta despre variantele de premier”, a mai precizat Ponta.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.069 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger