AcasăPoliticaPonta si Sova au ajuns la Curtea Suprema/ Primele audieri in dosarul...

Ponta si Sova au ajuns la Curtea Suprema/ Primele audieri in dosarul „Rovinari-Turceni”

Atat fostul premier, cat si fostul ministru din Cabinetul condus de Victor Ponta au ajuns, inainte de miezul acestei zile, la Curtea Suprema, pentru a fi prezenti la noul termen al dosarului „Rovinari-Turceni”.

Primul care a venit la Inalta Curte a fost fostul minsitru al Transporturilor, avocatul si senatorul Sova, care a sosit cu aproximativ 20 de minute inainte de ora 12, fiind urmat, la cateva minute, si de fostul lider social-democrat. Niciunul nu a facut declaratii inainte de a intra in incinta.

Totodata, in cursul zilei de marti este asteptat la instanta si Laurentiu Ciurel, fost director general al Complexului Energetic Oltenia, care urmeaza sa dea o prima declaratie in fata instantei.

De altfel, trebuie spus ca la termenul de azi incep audierile in aceasta cauza penala. Acesta este al doilea termen al procesului pe fond, dupa cel din 18 martie, cand magistratii au vrut sa afle de la persoane cercetate in dosar daca aleg varianta procedurii simplificate, ceea ce ar fi insemnat o recunoastere a acuzatiilor aduse de catre procurori. Nici Ponta, dar nisi Sova si nici Ciurel nu au dorit sa apeleze la aceasta varianta, alegand sa dea declaratii in fata magistratilor.

Va reamintim ca procurorii DNA il acuza pe Ponta ca, in calitate de avocat, ar fi savarsit fapte de fals in inscrisuri sub semnatura privata, dar si de complicitate la evaziune fiscala si spalatea banilor. Totodata, Sova e acuzat de compliocitate la abuz in seviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare a banilor, in timp ce Ciurel e vizat de acuzatia de abuz in serviciu.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger