AcasăPoliticaPonta si Iohannis, circ la usa Europei

Ponta si Iohannis, circ la usa Europei

Vremea cand Victor Ponta „il tamaia” pe Klaus Iohannis de dimineata pana seara a apus.  Intre timp, cei doi demnitari au ales sa schimbe ocazional replici accide prin presa sau pe retelele de socializare.

Victor Ponta nu pierde niciun prilej sa-l atace pe presedinte

Faptul ca Europa este cu ochii pe noi, nu i-a impiedicat pe Victor Ponta si Klaus Iohannis sa-si puna poalele-n cap. Un pic macar, cat sa nu isi iasa din mana. Iscata aproape din nimic, disputa ar putea trece drept o strategie iscusita pusa la cale de cei doi demnitari pentru a-i tine departe de Romania pe refugiatii. Care si asa se uita chioras spre tara noastra, prin urmare un razboi politic i-ar convinge sa stea cat mai departe. Din pacate insa, Ponta si Iohannis nu sunt ingeniosi, ci naturali in micimea lor politica, iar lupta dintre ei este doar un circ. Cel care a dat tonul, a fost premierul care a pus la indoiala capacitatea presedintelui de a reprezenta Romania la Consiliul European. „Presedintele se duce degeaba la Bruxelles. Orice se decide acolo, mai putin politica externa a UE, tine de Guvern. De aceea toata lumea merge cu primul ministru. Cu foarte mici exceptii in care Constitutia prevede altfel.

Klaus Iohannis refuza sa mai colaboreze cu premierul

Acum, presedintele se duce, zice ceva, dupa aceea vine si imi spune mie….. Acesta este sensul, Consiliul European este un Guvern al UE si atunci, ati vazut, vorbeste domnul Leonard Orban despre refugiati, si… unde ii ducem, acasa la domnul Leonard Orban?”, a declarat seful Executivului. Atacul a primit o replica pe masura, presedintele anuntandu-l pe Ponta ca nu va mai calca niciodata la Consiliul European. „Prim-ministrul nu participa si nu va participa, acest prim-ministru nu va participa niciodata la Consiliul European”, a sustinut Klaus Iohannis. In meciul dintre cei doi demnitari a intervenit si liderul PSD Liviu Dragnea, nu pentru a-l sustine pe Victor Ponta, ci pentru a-i lua apararea lui Klaus Iohannis. „Eu am alta abordare. Niciodata nu cred ca presedintele Romaniei poata sa mearga degeaba, la Bruxelles, la Consiliul European. Prezinta pozitia Romaniei care e bine sa fie stiuta. Nu putem vorbi ca merge cineva degeaba la o intalnire cu liderii europeni”, a conchis Dragnea.

[poll id=”1096″]

author avatar
Adelina Ionicel
927 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger