AcasăPoliticaPonta si-a pus „baronii” in cap

Ponta si-a pus „baronii” in cap

Dupa doua saptamani de „liniste si odihna” in Turcia, premierul Victor Ponta a vrut sa faca un gest frumos pentru alesii locali ai partidului. A dat-o in bara insa, reusit sa-i intarate si mai tare pe „baronii” PSD.

Victor Ponta a reusit sa-i irite pe alesii locali ai PSD

Presedintii de consilii judetene s-au reunit, ieri, la Palatul Parlamentului in cadrul Adunarii Generale a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, ocazie cu care pesedistul Marian Oprisan a fost reconfirmat in functia de presedinte al UNCJR.  Ca sa marcheze momentul asa cum se cuvine, Victor Ponta le-a transmis colegilor sai un mesaj prin intermediul retelei de socializare. „Felicitari lui Marian Oprisan si colegilor care conduc consiliile judetene in baza votului dat de romani in 2012! Si ei si primarii trebuie sa isi faca datoria fata de cetateni si sa reziste la cel mai grav si brutal atac impotriva alesilor locali din istoria democratica a Romaniei!“, a scris premierul pe Facebook.  Comentariul postat de liderul PSD a starnit mania pesedistilor, multi dintre ei sustinand ca  este doar „o dovada de ipocrizie”. „Acum ca i-a ajuns si lui cutitul la os vorbeste despre << un atac brutal>>. Ne-am batut gura de pomana explicandu-i ca aici se va ajunge. Din ce ne plangeam noi mai tare, din aia el lauda activitatea de exceptie a procurorilor. A asistat pasiv la acest <<atac grav>> , iar acum se da de ceasul mortii. Nu era el cu reforma si rezolutiile?”, au comentat o parte dintre sefi de CJ-uri.

Oprisan militeaza pentru deblocarea activitatii din administratia locala

Desi sustine ca procurorii trebuie sa isi faca treaba, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan nu se sfieste sa vorbeasca despre blocajul care exista  la nivelul administratiei locale. „Trebuie discutat in mod public cu CSM, cu Ministerul Public, cu Parlamentul, cu toate celelalte componente ale sistemului de justitie, societate civila, ONG-uri, pana unde merge cenzura privind legalitatea, pentru ca noi vorbim de legalitate si organele judiciare din Romania trebuie sa aiba dreptul sa cenzureze legalitatea, nu oportunitatea deciziei administrative in plan guvernamental si in plan local. De la deciziile, decretele emise de Presedintele tarii, de la Hotararile de Guvern, ordinele ministrilor pana la hotararile Consiliilor Locale si Consiliilor Judetene, trebuie sa stabilim prin lege ca nu poate niciun organ judiciar al statului sa cenzureze decizia de oportunitate si de aici vine ingrijorarea functionarilor publici, care semnand documente legale au trebuit ulterior sa dea explicatii”, a precizat Oprisan.

Social-democratii se agata de guvernare

Prezent la sedinta UNCJR, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu,  a recunoscut ca atmosfera in PSD este una destul de tensionata.  „Exista o anumita ingrijorare legat de modul in care ne vom duce la capat mandatul pana in 2016 si lucurul asta e real (…) Cum vom reusi sa asiguram continuitatea guvernarii in conditiile in care vedeti bine ca uneori mai apar anumite discutii. Dar toata lumea este foarte ferma in a sustine ca PSD trebuie sa ramana la guvernare”, a afirmat Tutuianu.

 

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger