AcasăPoliticaPonta si-a mai luat un bobarnac de la Curtea Constitutionala

Ponta si-a mai luat un bobarnac de la Curtea Constitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca nu exista un conflict juridic constitutional intre Guvern si Presedintie, privind reprezentarea la Consiliul European, asa cum a reclamat premierul pe 24 iunie.

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca nu exista un conflict juridic constitutional intre Guvern si Presedintie, privind reprezentarea la Consiliul European, asa cum a reclamat premierul pe 24 iunie. Victor Ponta a mers in fata judecatorilor constitutionali pentru a pleda cauza Executivului in privinta participarii la Consiliul European. Fara succes, CCR stabilind in final ca dreptatea este de partea lui Traian Basescu. Asta nu l-a impiedicat insa pe premier sa-i ceara inca o data presedintelui sa-l delege ca inlocuitor la Consiliul European din 16 iulie. In caz contrar, Ponta a precizat ca nu va nominaliza comisarul negociat de seful statului. „Eu, inainte de a propune comisarul european, voi merge in Parlament. Daca presedintele merge si propune la Consiliul European sa luam portofoliul X pentru Ion Ionescu, eu nu o sa implementez acea decizie, ca nu imi este opozabila. Deci, daca eu sunt cel care trebuie sa desemnez comisarul, mi se pare normal sa fiu cel care participa la negocieri, ca altfel negociaza presedintele ceva ce trebuie sa fac eu, ceea ce sigur ca nu functioneaza”, a conchis Victor Ponta.

Victor Ponta a mers in fata judecatorilor constitutionali pentru a pleda cauza Executivului in privinta participarii la Consiliul European.  Fara succes, CCR stabilind in final ca dreptatea este de partea lui Traian Basescu. Asta nu l-a impiedicat insa pe premier sa-i ceara inca o data presedintelui sa-l delege ca inlocuitor la Consiliul European din 16 iulie. In caz contrar, Ponta a precizat ca nu va nominaliza comisarul negociat de seful statului. „Eu, inainte de a propune comisarul european, voi merge in Parlament. Daca presedintele merge si propune la Consiliul European sa luam portofoliul X pentru Ion Ionescu, eu nu o sa implementez acea decizie, ca nu imi este opozabila. Deci, daca eu sunt cel care trebuie sa desemnez comisarul, mi se pare normal sa fiu cel care participa la negocieri, ca altfel negociaza presedintele ceva ce trebuie sa fac eu, ceea ce sigur ca nu functioneaza”, a conchis Victor Ponta.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger