AcasăPoliticaPonta si-a luat castane de la Schulz

Ponta si-a luat castane de la Schulz

Sunat de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Victor Ponta si-a cerut scuze, telefonic, pentru declaratiile referitoare la Elmar Brok.

Obisnuit cu balacarelile politico-dambovitene, Victor Ponta a incalcat limita europeana permisa in domeniu
Presedintele PE nu a intarziat sa-l apostrofeze direct pe premierul roman

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, Elmar Brok (CDU) afirma, recent, ca imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutoare ar trebui repatriati urgent, ba chiar si amprentanti, pentru a se putea evita revenirea lor in Germania. Idee dur sanctionata de Victor Ponta, care a decretat ca Brok este ”demagog, iresponsabil si populist” si are, aidoma Monicai Macovei, ”o gandire nazista, fascista”. Comentariile lui Ponta au picat foarte rau la Bruxelles, unde presedintele PE, socialistul Martin Schulz, l-a criticat in plen pe premierul roman, catalogand declaratiile acestuia drept ”reprobabile” si ”inacceptabile”. ”Nu pot sa fiu de acord cu astfel de declaratii facute de un premier al unei tari europene”, a conchis liderul PE, precizand si ca va discuta personal cu autorul. Om de cuvant, in seara aceleiasi zile europarlamenatrul a pus mana pe telefon si la sunat pe Ponta – care, potrivit purtatorului de cuvant al lui Schulz, si-a cerut scuze, telefonic. Evenimentul este recunoscut ca atare si de premierul nostru, care s-a grabit sa puna totul pe seama traducerii gresite a spuselor lui Brok: ”Am inteles si am toata increderea, din ceea ce mi-a spus domnul Schulz, ca declaratia lui Elmar Brok a fost, nu stiu, fie gresit inteleasa, fie gresit tradusa in presa romana si ca nu se referea la amprentarea tuturor romanilor in Germania. In aceste conditii, evident ca am spus ca, daca nu se refera si nu vorbea domnul Brok de amprentarea romanilor, evident ca, atunci, si reactia mea este nefericita si regret ca am folosit un cuvant daca acea situatie nu exista”.

UE va mai livra fonduri europene doar la pachet cu statul de drept

Liderii UE instituie o noua regula: inghetarea fondurilor europene pentru tarile care incalca statul de drept. Rezolutia a fost deja aprobata de Comisia de Libertati Civile a PE si urmeaza sa fie supusa votului in plen intre 24 si 27 februarie. Daca va fi adoptata, Comisia Europeana va trece imediat la organizarea unui sistem de monitorizare a modului in care statele membre UE respecta valorile Uniunii si criteriile de la Copenhaga.  Tinand cont fie si numai de ”martea neagra”, initiativa vine cum nu se poate mai prost pentru Romania, care ar putea calca prima pe becul noii reglementari. Prinsi in bataliile electorale din acest an, politicienii damboviteni vor ignora mai mult ca sigur ochii occidentali atintiti asupra lor si vor da din groapa-n groapa,  ceea ce inseamna ca pericolul ca Romania sa ramana fara fonduri europene este foarte mare.

author avatar
Simona Badulescu
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger