AcasăPoliticaPonta s-a plictisit de coabitarea cu Basescu si de alianta cu PNL

Ponta s-a plictisit de coabitarea cu Basescu si de alianta cu PNL

Desi sustine ca o noua suspendare a presedintelui ar fi o mare greseala, premierul Victor Ponta iese la atac,  criticandu-l in termeni duri pe Traian Basescu.

Coabitarea cu seful statului, o cursa cu obstacole pentru Victor Ponta
Traian Basescu incearca sa-l prinda in capcana pe premier
Aerele liberalilor au inceput sa-l irite pe seful Executivului

Coabitarea i-a cam iesit pe nas lui Victor Ponta.  La un an de la  referendumul de demitere a  presedintelui,  premierul marturiseste ca a depasit perioada ”romantica”, in care credea ca votul conteaza, si a trecut intr-o noua etapa, mai pragmatica.   ”Ma voi extrage in logica polemicii politice. Dar, cat timp presedintele Basescu si consilierii prezidentiali fac declaratii politice, vor primi raspunsuri politice. De la mine, cat mai rar, dar de la colegii mei din USL, cat mai des”, a afirmat seful Executivului. Pana atunci, Victor Ponta nu a ezitat sa-l acuze pe seful statului de minciuna, comportament iresponsabil si subminarea intereselor nationale.  ”Faptul ca iese cu steagul Romaniei in spate si vorbeste despre un document neasumat de nimeni (documentul prin care Comisia Europeana a atentionat Guvernul ca proiectul Acordului de Parteneriat este incoerent – n.r.)e un act de subminare a intereselor tarii. Lasa-ne sa negociem. In februarie a facut un targ prost cand a obtinut foarte putini bani si acum, cand vrem sa negociem cum sa-i cheltuim cat mai bine, vine si ne saboteaza. E un act de iresponsabilitate”, a precizat premierul, care a comentat si refuzul lui Traian Basescu de a convoca CSAT in cazul privatizarii CFR Marfa, aratand ca ne aflam in fata unei strategii ”politico-electorale”.  ”Presedintele a fost tot timpul in CSAT, tot timpul implicat in privatizarea CFR Marfa. De trei ori a fost pe ordinea de zi, nu a scos-o niciodata. (…)Acum, din considerente strict politico-electorale, desi nu avem alegeri imediat, isi face un alt partid sau vrea sa omoare PDL – foarte bine, aici nu pot decat sa il felicit pentru asta, ca partid mai penibil decat cel condus de Blaga nu am vazut in 23 de ani in Romania –  te apuci toata ziua si imi spui ca nu e bine cu CFR Marfa, desi ai aprobat tu, de trei ori in CSAT”, a mai spus seful Executivului.

Mofturile liberalilor il calca pe nervi

Pe langa repulsia pe care i-o provoaca Traian Basescu, liderul social-democrat se pare ca a dezvoltat un soi de intoleranta si la capriciile liberalilor. Desi sustine ca nu se uita in curtea PNL, Victor Ponta a stiut exact unde sa tinteasca. ”Nu toata lumea din partid e de acord cu viziunea mea pro-europeana, insa PDL-ul e mai disciplinat, la PNL eu m-am convins, sunt oameni care vorbesc, uneori si impotriva lui Crin Antonescu. La PNL e mai putina disciplina”, a punctat premierul.

[poll id=”562″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
849 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger