AcasăPoliticaPonta reitereaza sustinerea pentru integrarea Republicii Moldova in UE: E o obligatie...

Ponta reitereaza sustinerea pentru integrarea Republicii Moldova in UE: E o obligatie naturala a Romaniei

La finele intrevederii cu omologul sau elen, seful Executivului a declarat ca Romania sprijina Moldova in procesul de integrare in forurile europene, aceasta fiind o „obligatie naturala si fundamentala” a autoritatilor de la Bucuresti.

Dupa intalnirea cu Antonis Samaras, primul-ministru al Greciei, tara care, la aceasta data, detine presedintia Uniunii Europene, in cadrul conferintei de presa comune a celor doi inalti demnitari, Ponta a vorbit despre poztia Romaniei referitor la integrarea Moldovei in UE.

„Exista o obligatie naturala si fundamentala a Romaniei de a sprijini, in toate modurile posibile, Republica Moldova. Cred, din acest punct de vedere, ca lucrurile concrete pe care Romania le face in plus fata de Uniunea Europeana – si ma refer la sprijinul pentru infrastructura in educatie, pentru infrastructura in energie – ca Moldova sa nu mai depinda 100% de energia importata din Rusia, pentru dezvoltarea institutiilor democratice. Cred ca asta poate face Romania in plus fata de ceea ce  face Uniunea Europeana, si asta facem zi de zi”, a precizat premierul.

Totdata, Ponta si-a reafrmat sprijinul pentru Executivul pro-european de la Chisinau, condus de Iurie Leanca.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger