AcasăPoliticaPonta reactioneaza la declaratiile presedintelui: Basescu nu face decat sa isi confirme...

Ponta reactioneaza la declaratiile presedintelui: Basescu nu face decat sa isi confirme iresponsabilitatea

Victor Ponta

Victor Ponta nu a lasat prea mult timp sa treaca, odata ce seful statului a declarat ca nu il va desemna din nou premier, si a reactionat. Primul-ministru spune ca, prin delcaratia sa, liderul de la Cotroceni ar da dovada de „iresponsabilitate”.

Victor Ponta

Odata ce a luat act de afirmatiile presedintelui, facute in emisiunea de la Pro TV, difuzata duminica, Ponta a dat un comunicat de presa in care explica exact cum stau, din punctul sau de vedere, argumentat cu prevederile constitutionale, lucrurile cu privire la desemnarea sefului Guvernului.

Liderul PSD insista asupra faptului ca, dupa cum a declarat inca de zilele trecute, noul Cabinet, Executivul Ponta 3, pe care il va prezenta arti in Parlament, va continua programul de guvernare asumat de USL, inainte ca alianta aflata la guvernare inca din 2012 sa e destrame, iar liberalii sa-si retraga ministrii din Guvern. Ca urmare, interventia presedintelui nu e necesara, spune Ponta, de vreme ce e vorba doar de schimbarea componente politice a Cabinetului, nu si a programului de guvernare. „Domnul Traian Basescu, prin declaratiile facute, nu face decat sa isi confirme iresponsabilitatea. Ii reamintesc lui Traian Basescu ca in Constitutia Romaniei se definesc clar, la articolul 110, conditiile in care Guvernul isi pierde mandatul. De asemenea, ii reamintesc faptul ca am anuntat deja ca noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL. Voi merge marti in Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice, conform articolului 85 din Constitutie. Asadar, nu exista niciun rol al Presedintelui in actuala procedura! Nu am mai mult ce sa comentez declaratiile presedintelui. Saptamana viitoare vom avea un nou guvern, cu o majoritate solida si stabila, care sa continue lucrurile bune pe care le-am facut pana acum”, a spus Victor Ponta.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger