AcasăPoliticaPonta: Reactia ambasadei SUA in legatura cu modificarile Codului Penal, GRESITA

Ponta: Reactia ambasadei SUA in legatura cu modificarile Codului Penal, GRESITA

Proiectul de modificare a Codului penal trebuie rediscutat, considera premierul. Totodata, Ponta sustine ca reactia ambasadoruluI Statelor Unite, privitor la acelasi subiect, a fost una „gresita”.

Comentand pe marginea luarilor de pozitie venite din directia reprezentantilor oficiali ai ambasadelor marilor state europene, precum si cea a SUA, care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la aceste amendamente aduse Codului Penal, seful Executivului a punctat: „Nu cred ca vreo ambasada europeana contesta dreptul Parlamentului de a legifera. Reactia ambasadei SUA a fost gresita”.

„Un principiu de baza al democratiei arata ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Amendamentele la Codul penal adoptate ieri in Camera Deputatilor ar reprezenta un pas inapoi pentru Romania. Este foarte descurajant ca aceste modificari au fost adoptate fara nicio consultare, nicio dezbatere si nicio ocazie pentru ca reprezentantii autoritatii judecatoresti sau membrii societatii civile sa se pronunte in legatura cu amendamentele propuse”, suna mesajul transmis de Ambasada SUA.

La randul sau, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, s-a declarat, miercuri, ingrijorat de modificarile aduse legii amintite. ”Eu sunt ingrijorat de aceasta problema. Cred ca ANI si DNA au avut realizari foarte importante pentru Romania. De fapt, aceste institutii sunt motorul reformei in viata publica din Romania si este important ca si ANI si DNA au sprijinul din partea tuturor, inclusiv sprijinul din partea politicienilor”, a declarat demnitarul britanic.

248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger