AcasăPoliticaPonta pregateste terenul pentru inlocuirea sefului de la Transporturi

Ponta pregateste terenul pentru inlocuirea sefului de la Transporturi

Daca va fi gasit vinovat de instanta,  Relu Fenechiu trebuie sa plece. Avertismentul vine din partea premierului Victor Ponta, care pare ca s-a gandit la toate, inclusiv la un interimat la Transporturi.

Inainte sa-l demita, Victor Ponta il lauda pe ministrul Transporturilor

Prestatia deloc convingatoare si presiunile externe (Relu Fenechiu este in continuare oaia neagra si corupta a Guvernului) sunt principalele motive pentru care vicepresedintele PNL trebuie sa zboare din fruntea Ministerului Transportului. O stiu colegii de partid si o stie si Victor Ponta. Ca sa nu puna in pericol relatia cu liberalii, premierul evita sa ia o decizie in acest sens. Asta nu-l impiedica insa sa dea semnalul de schimbare, invocand scuza perfecta: verdictul instantei.  ”Daca Relu Fenechiu va fi condamnat in dosarul Transformatorul, nu va putea ramane la conducerea Ministerului Transporturilor”, a afirmat Ponta.

Cariera politica a lui Relu Fenechiu depinde de decizia instantei

Ca sa mai indulceasca pilula amara, premierul a subliniat ca nu are ce sa-i reproseze liberalului.  ”Mi-ar parea rau sa-l demit. (…) Nu mi se pare corect, dincolo de criticile din presa, ministrul a avut  doua obiective clare, deblocare fonduri si CFR Marfa. Le-a indeplinit. Asta nu schimba ce am spus. Daca e achitat, il laud, daca e condamnat, nu poate sa ramana in functie. Daca e a doua varianta, vorbesc cu Crin Antonescu, pentru ca postul apartine PNL, ultimul cuvant il am eu, ca nu imi impune PNL, dar vorbesc cu Antonescu”, a mai spus premierul, mentionand ca  ar putea chiar sa asigure interimatul pentru o scurta perioada. ”Nu exclud varianta, e o posibilitate constitutionala. Am facut-o la Justitie”, a conchis seful Executivului. In loc sa-i linisteasca, declaratia lui Ponta le-a produs frisoane liberalilor, care si-au amintit ca ”interimatul la Justitie” s-a incheiat prost pentru ei, ministerul ajungand in mana pesedistilor.

[poll id=”543″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger