AcasăPoliticaPonta: Prefer sa fiu un foarte bun prim-ministru pana in 2016. Daca...

Ponta: Prefer sa fiu un foarte bun prim-ministru pana in 2016. Daca trebuie, candidez cu cea mai mare placere

In cadrul primei sedinte de dupa europarlamentarele de duminica, social-democratii au analizat rezultatele scrutinului. Cand a venit vorba despre alegerile pentru sefia statului, liderul PSD a marturisit ca, daca ar fi sa aleaga, ar ramane premier, nu s-ar inscrie in cursa pentru Cotroceni.

Chiar si asa, nu ar spune nu propunerii partidului de a-l trimite in batalia pentru prima functie in stat. Dar, la nivel de preferinte, Ponta a sustinut ca ar vrea sa ramana premier pana in 2016, cand vor avea loc noi alegeri. Dar nu oricum, ci un prim-ministru „foarte bun”.  Nu in ultimul rand, Ponta a asubliniat ca rezultatul unei Guvernari eficiente e dat de o colaborare suficient de buna intre seful statului si cel al Executivului. „Daca m-ati intrebat ce prefer, as vrea sa fiu un foarte bun prim – ministru pana in 2016, dar am invatat in acesti ani ca daca ai tot timpul un presedinte care te incurca, este foarte greu sa fii un foarte bun prim-ministru. (…) Daca nu avem un presedinte care sa ne ajute o sa ne fie greu sa guvernam bine”, a sustinut liderul de la Palatul Victoria.

Social-democratii isi vor desemna candidatul la alegerile prezidentiale la urmatorul congres, care, dupa cum insusi premierul a precizat, ar putea avea loc in septembrie, insa pana cand vor decide exact, liderul PSD a tinut sa precizeze ca daca ai sai colegi ii cer, va candida „cu placere” in toamna, la scrutinul pentru Cotroceni. „Vom stabili impreuna care e solutia cea mai buna. Daca eu trebuie sa candidez, candidez cu cea mai mare placere si cu mare incredere, dar sa nu uitam ca obiectivul nostru principal este sa avem o guvernare buna si in 2016 sa castigam din nou alegerile generale si locale”, a declarat Victor Ponta.

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger