AcasăPoliticaPonta, precizari despre numarul de refugiati pe care ii poate primi Romania

Ponta, precizari despre numarul de refugiati pe care ii poate primi Romania

Problema migrantilor se discuta la nivel de Guvern si urmeaza sa fie analizata si in sedinta CSAT-ului, ce va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare, a explicat, luni, premierul. Cat priveste numarul de migranti pe care il poate primi Romania, acesta nu poate depasi – pe termen scurt- 1.500, a anuntat premierul.

In privinta chestiunii refugiatilor, subiectul amplu dezbatut la nivelul statelor europene, in ultimele saptamani, in conditiile cresterii numarului persoanelor care si-au parasit tarile de bastina, cautand sa gaseasca niste conditii de viata mai bune in tari din UE, premierul a anuntat ca, dupa ce a vorbit pe aceasta tema cu omologii sai din Serbia si Slovacia, urmand sa discute, in cursul acestei prime zile a saptamanii, si cu premierul bulgar, va avea noi discutii pe aceasta chestiune cu vicepremierul pentru securitate nationala, ministrul de Interne Oprea, in asa fel incat sa existe o „pozitie consolidata” a Executivului, pe aceasta tema.

Momentan nu se stie exact data la care va avea loc sedinta CSAT, insa primul-ministru spune ca s-ar putea ca aceasta reuniune sa aiba loc in cursul saptamanii viitoare. „Romania trebuie sa fie o tara europeana si sa fie solidara cu tot ceea ce se intampla in Europa. Solidaritatea inseamna drepturi si obligatii, adica avem aceleasi obligatii cu celelalte tari, trebuie sa avem si aceleasi drepturi. Acum poate se constata ce nedreptate s-a facut Romaniei cu Schengen-ul”, a spus Ponta.

Despre numarul de refugiati pe care ii poate primi, la acest moment, statul roman, in conditiile in care, in ultimele zile, s-au vehiculat mai multe cifre, Victor Ponta a anuntat cum stau lucrurile de fapt, dar si ca acest aspect se va decide in CSAT. „Nu putem primi, in niciun caz, pe termen scurt, mai multi refugiati decat avem in acest moment capacitate. In acest moment aceasta capacitate este de 1.500. Iar 200 sunt deja ocupate”, a mentionat primul-ministru, atragand atentia ca trebuie sa se gaseasca solutii pentru a se opri cauza acestei probleme, si nu doar efectul.

author avatar
Cristina Stefan
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger