AcasăPoliticaPonta: Portofoliul primit de Cretu, un succes pentru Romania. Blaga si Iohannis...

Ponta: Portofoliul primit de Cretu, un succes pentru Romania. Blaga si Iohannis sa-si retraga scrisoarea

Premierul a salutat numirea Corinei Cretu in functia de comisar european, precizand ca, dupa Polonia, stat care detine in acest moment acest portofoliu, Romania are „responsabilitatea uriasa” de a gestiona fondurile europene pentru Politici Regionale. Totodata, seful Guvernului spune ca spera ca Blaga si Iohannis sa-si retraga scrisoarea trimisa la Bruxelles, zilele trecute.

Ponta a subliniat importanta primirii, de catre Romania, a acestui portofoliu in cadrul Comisiei Europene. „Comisarul propus de catre Romania a primit un portofoliu extrem de important, este un succes pentru Romania, este o recunoastere a faptului ca vocea Romaniei conteaza pe plan european, ca avem aliati si parteneri importanti si ca, la randul nostru, putem sa actionam ca o tara demna de apartenenta sa la Uniunea Europeana si la valorile europene”, a declarat primul-ministru.

Totodata, Ponta a afirmat ca spera ca liderii formatiunilor de dreapta, Vasile Blaga si Klaus Iohannis, isi vor retrage scrisoarea trimisa reprezentantii forului european, prin care contesta desemnarea Corinei Cretu in functia de comisar european, invocand vicii de procedura. „Cred ca ar fi un gest de responsabilitate politica”, a punctat Victor Ponta.

Miercuri, pe site-ul oficial al CE a fost publicata lista comisarilor europeni si portofoliile pe care acestia urmeaza sa le preia, pentru perioada 2014-2019. Noua Comisie Europeana urmeaza sa fie votata in Parlamentul European in decursul lunii viitoare, pentru ca pe 1 noiembrie comisarii desemnati sa isi preia mandatul.

author avatar
Cristina Stefan
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger